Unilever België en Nederland samen

13 augustus 2012 Tom van der Meer

ROTTERDAM - Unilever Nederland en Unilever België zijn samengegaan tot Unilever Benelux. Het is daarmee een van de eerste multi-country organisations binnen Unilever Europa.

ROTTERDAM - Unilever Nederland en Unilever België zijn samengegaan tot Unilever Benelux. Het is daarmee een van de eerste multi-country organisations binnen Unilever Europa.


Met de landsgrenzen overschrijdende samenwerkingsvorm van Unilever Benelux wil het concern zijn groei versnellen, de concurrentiekracht versterken en het kostenniveau verlagen.


Het samengaan tot Unilever Benelux is vandaag, 7 januari, ingegaan. Unilever Benelux zetelt in Brussel (voor de Belgische en Luxemburgse markt) en Rotterdam.


Markten samen

Door de samenwerking krijgen de Unilever-functies in België en Nederland voortaan een Benelux-verantwoordelijkheid. Zo zullen marketeers hun merkenactiviteiten nu bijvoorbeeld gaan richten op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt samen.


Alleen de retail-verkooporganisaties blijven lokaal de klanten bedienen.


Slagkracht

Harry Brouwer, chairman van Unilever Benelux: 'De slagkracht van Unilever in de Benelux-landen neemt sterk toe. We kunnen de Unilever-merken nu vanuit één organisatie efficiënt ondersteunen en verder laten groeien.'


Dominique Leroy, verantwoordelijk voor de Belgische verkooporganisatie en het Belgische deel van Unilever Benelux: 'De samenwerking met Unilever Nederland is zeer positief voor België. Het zal leiden tot nieuwe kansen voor onze merken en onze klanten.'


Lees ook:

Unox-personeel staakt nu ook (29 oktober 2007)


Unilever zet mes in merken (3 augustus 2007)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Unilever

Alle berichten over Unox

Altijd op de hoogte blijven?