Tweede groep Ondernemersacademie Food start in september
De eerste lichting deelnemers aan de Ondernemersacademie Food hebben 1 mei hun plannen gepresenteerd. Zij hebben in mei hun traject afgerond. In september start de tweede groep met toekomstige ondernemers. De werving hiervan is gestart.
De eerste lichting geslaagden.
Bij het afronden van de Ondernemersacademie Food hebben de deelnemers hun toekomstplannen gepresenteerd. Iedere deelnemer heeft aangegeven waar hij/zij staat in het ondernemerschap. De plannen varieerden van volop gas erop en verder onderzoeken of en wanneer de eerste stap naar ondernemerschap gezet moet worden. Gedurende het traject heeft één van de deelnemers ingezien dat het ondernemerschap op dit moment niet succesvol was en heeft haar winkel gesloten. Ook dit is ondernemerschap: op tijd een weloverwogen besluit nemen.
Tweede groep start in september
De werving van de tweede groep is in volle gang. Er is onder andere op BRN Nieuwsradio twee weken lang vier keer per dag een radiospot te horen geweest. Dit heeft een aantal reacties opgeleverd. Alle oud-studenten van de SVO hebben persoonlijk de brochure via post ontvangen. De ondernemersacademie is nog op zoek naar meer deelnemers. Opgeven kan via de website.
Leertraject
De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden, plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.
Meer over
Lees ook
‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’
Nina Markus (22) had net een baan in een hotel, toen corona toesloeg. Ze wilde niet thuiszitten en ging aan de slag bij het familiebedrijf, Slagerij van Meurs in Reeuwijk. Dat beviel zo goed, dat ze is gebleven. Ze is nu bezig met de opleiding Slager van SVO vakopleiding food.
Maak het leuk
Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.
Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen
De komende dagen wordt het warm in Nederland. Vandaag en morgen verwachtten meteorologen tropische temperaturen en geldt het Nationaal Hitteplan. Hoe ga je om met de hitte in de slagerij?