Tweede groep Ondernemersacademie Food start in september

campagnefoto

De eerste lichting deelnemers aan de Ondernemersacademie Food hebben 1 mei hun plannen gepresenteerd. Zij hebben in mei hun traject afgerond. In september start de tweede groep met toekomstige ondernemers. De werving hiervan is gestart.

of-300x225 De eerste lichting geslaagden.

Bij het afronden van de Ondernemersacademie Food hebben de deelnemers hun toekomstplannen gepresenteerd. Iedere deelnemer heeft aangegeven waar hij/zij staat in het ondernemerschap. De plannen varieerden van volop gas erop en verder onderzoeken of en wanneer de eerste stap naar ondernemerschap gezet moet worden. Gedurende het traject heeft één van de deelnemers ingezien dat het ondernemerschap op dit moment niet succesvol was en heeft haar winkel gesloten. Ook dit is ondernemerschap: op tijd een weloverwogen besluit nemen.

Tweede groep start in september

De werving van de tweede groep is in volle gang. Er is onder andere op BRN Nieuwsradio twee weken lang vier keer per dag een radiospot te horen geweest. Dit heeft een aantal reacties opgeleverd. Alle oud-studenten van de SVO hebben persoonlijk de brochure via post ontvangen. De ondernemersacademie is nog op zoek naar meer deelnemers. Opgeven kan via de website.

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden, plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Lees ook
Vijf aandachtspunten voor btw-aangifte

Vijf aandachtspunten voor btw-aangifte

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het vierde kwartaal van 2021 nadert. 31 januari is de deadline. Omdat deze aangifte anders is dan normaal zet de Belastingdienst vijf aandachtspunten voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal op een rij.

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

Arie Bakker (20) was bezig met een opleiding robotica toen corona zijn intrede deed. Omdat hij tijd over had, werkte hij veel bij Meesterslager Arie Bakker, de slagerij van zijn vader in Alblasserdam. Zo ontdekte Arie dat hij verder wil in het slagersvak.

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

‘Vragen van klanten kan ik nu zelf beantwoorden’

De werktijden in de horeca zag Inge Groenland (23) na een paar jaar niet meer zitten. Maar de contacten met klanten vond ze wél heel leuk. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan die daarbij paste en liep tegen een vacature bij Slagerij John de Roode aan. Inmiddels werkt Inge daar twee jaar en is ze bezig met haar tweede slagersopleiding bij SVO vakopleiding...