Twee keer goud voor Keurslager Boenders

14 mei 2018

De eerste Achterhoekse Asperge Verkiezingen vonden plaats op dinsdag 8 mei. Meer dan 25 deelnemers deden mee in de strijd om de beste Achterhoek Asperge Ham, beste Achterhoek Asperge Salade en de beste Achterhoek Asperge Wijn. Een proefpanel dat bestond uit sommeliers, chef-koks en fijnproevers bepaalde dat Keurslager Boenders twee keer goud mee naar huis mocht nemen.

Keurslager Boenders uit Eibergen won de categorieën Achterhoek Asperge Ham en beste Achterhoek Asperge Salade. Het bedrijf bestaat sinds 1988 uit een keurslager en een bakkerij. Dit gebeurde doordat de familie Hengeveld en Boenders hun krachten bundelden onder het motto vers en gemak onder één dak. De slagerij heeft een eigen worstenmakerij waar op ambachtelijke wijze onder andere verschillende worstsoorten, rosbief, rookvlees en achterham worden gemaakt.

Het zilver in de categorie Achterhoek Asperge Ham was voor Keurslagerij Vlogman uit Vorden. Het brons ging naar het Ambachtelijk Vleesbedrijf de Hoeve uit Eibergen. In de categorie Achterhoek Asperge Salade wisselden deze twee deelnemers van plek. Het Ambachtelijk Vleesbedrijf de Hoeve kreeg zilver toebedeeld en Keurslagerij Vlogman kreeg het brons.

In de derde categorie beste Achterhoek Asperge Wijn ging de eerste prijs naar Wijnhandel Schaapveld uit Zutphen. Ze kregen de prijs voor de Spaanse Albarino Veiga de Princesa 2017. De tweede plaats was voor Wijn van Helene uit Lochem met een Italiaanse Chardonnay Sauvignon Pinot Grigio, de Tebaldo 2017. En het brons ging naar Wijnhandel Smit te Vorden voor de SG 2016, een Sauvignon Gris uit Frankrijk.

De wedstrijd werd georganiseerd door Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden. In Achterhoek Nieuws Berkelland kondigt hij aan dat hij binnenkort gaat starten met de tweede editie van de Achterhoek Wild Verkiezingen.

Altijd op de hoogte blijven?