Tussensegment vlees kwestie van lange adem

attachment-001_food-image-VLS10636I01

DEN HAAG - Het ontwikkelen en in de markt zetten van tussensegmenten varkens- en kippenvlees is een kwestie van lange adem.

DEN HAAG - Het ontwikkelen en in de markt zetten van tussensegmenten varkens- en kippenvlees is een kwestie van lange adem.

Dat heeft minister Gerda Verburg de Tweede Kamer laten weten. Convenanten voor deze soorten vlees, die zich qua eisen tussen gangbaar en biologisch vlees bevinden, zouden voor 1 mei afgesloten moeten zijn. Dit laat echter nog even op zich wachten, meldt Meatandmeal.nl.

Bij de convenanten zijn de primaire varkens- en pluimveesector, de verwerkende industrie, de retail, horeca, catering en maatschappelijke organisaties betrokken. Op dit moment voert Verburg verkennende gesprekken diverse partijen. Een aantal partijen uit het bedrijfsleven zoals LTO Nederland heeft kenbaar gemaakt werk te willen gaan maken van tussensegmenten voor pluimvee- en varkensvlees.

Lange adem

Het ontwikkelen en in de markt zetten van een nieuw productconcept met een welzijnsplus en andere onderscheidende kenmerken, en met een substantieel marktaandeel zal echter een kwestie van lange adem zijn, schrijft de minister.

Aanpak

Verburg hecht aan een aanpak, waarbij zowel afspraken voor deze kabinetsperiode als voor de langere termijn gemaakt zullen gaan worden. Daarnaast wil zij de aanpak afstemmen met het voor eind dit jaar aangekondigde convenant Duurzame Veehouderij en met de ontwikkeling en uitwerking van de Voedselagenda, die zij later dit jaar naar de Tweede Kamer zal sturen.

 

Meer over
Lees ook
Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

De ambulante handel heeft een enorme stap gemaakt op het gebied van ‘schaarse vergunningen’. Voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft een onderzoeksrapport overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer.Verschillende ambulante handelaren, waaronder bakkers, slagers en visspecialisten, hebben de geldigheidsduur...

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, is vanaf 14 oktober 2019 begonnen met de wekelijkse DCA-notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen. Dit zijn de gemiddelde slachterij/grossier prijsmutaties voor de lopende week ten opzichte van die van de week daarvoor.Het gaat bij de noteringen om: Karkas, Buiken, Hammen, Spek, Ribben, Wangen, Nekken met been,...