Tussenhandel pompt prijs biologisch op

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

VEENENDAAL – De tussenhandel, zoals vrieshuizen, groothandels en cateraars maken biologisch voedsel onnodig duur. De consument wordt voor het lapje gehouden.

VEENENDAAL – De tussenhandel, zoals vrieshuizen, groothandels en cateraars maken biologisch voedsel onnodig duur. De consument wordt voor het lapje gehouden.

Dat zegt directeur Leo Dijkgraaf van Lekker Bio, het eerste merk met een complete basisrange van biologische snacks, in de nieuwste editie van het vakblad Meat & Meal.


Kosten

Volgens Dijkgraaf hoeft een biologisch geproduceerd saucijzenbroodje bij de inkoop niet meer dan 20 cent te kosten. ‘Maar omdat er 'biologisch' op staat, gooit het vrieshuis er 90% bovenop, de groothandel wil ook nog wat verdienen en doet er nog eens 15% bij en dan komt uiteindelijk de cateraar met nog eens 25%.' Zelf maken zij echter geen extra kosten.

De enigen die daadwerkelijk meer kosten maken zijn in dit geval de biologische boer, de biologische slager en de biologische bakker. De tussenhandel houdt de consument over hún rug voor het lapje’, meent Dijkgraaf.


Biosnacks

Dijkgraaf en Anna Kroodsma introduceerden vorige maand een reeks nieuwe biosnacks onder de naam Lekker Bio. De producten worden allemaal in samenwerking met biologische bedrijven, zoals slager Deli Harmony ontwikkeld en geproduceerd.


Verkrijgbaarheid

De Lekker Bio-producten zijn te krijgen via de bekende groothandels De distributie wordt verzorgd door Rombouts Food International (RFI).

Lees het volledige artikel in Meat & Meal nr. 10-2007 (december).

Gratis proefnummer

Lees ook:

Exellent Food komt met biologische kroket (11 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over biologisch

Altijd op de hoogte blijven?