Tuinkruiers

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo'n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo’n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Grondstoffen:

1 kilo varkensgehakt

mager aangevroren buikspek zzw/zkn

aangevroren rosbief


Hulpstoffen per kilo:

20 gram tomatenpuree

15 gram knoflookpeper (Raps)


Bereiding:

Maak het gehakt aan met knoflookpeper (inclusief zout) en tomatenpuree. Vorm er platte schijven (80 gram) van met de tartaarvorm. Snijd een stuk rosbief af van 20 centimeter lang en 4 centimeter dik. Vries dat aan evenals het buikspek. Snijd de twee vleessoorten daarna op slavinkdikte. Leg een lapje spek neer en leg er kruislings een lapje rosbief op. Vervolgens weer kruislings een speklapje en daarna een tweede lapje rosbief. Je vlecht er als het ware een klein matje van. Leg op het matje een schijfje gehakt en klap de lapjes spek en rosbief om en om over het gehakt. Garneer de tuinkruier nog even af met een toefje peterselie.


Tip:

Bakken gedurende 8-10 minuten. Heerlijk bij sperzieboontjes.

Lees ook
Cristine Rutten wint Haagse Gehaktbal Kampioenschap

Cristine Rutten wint Haagse Gehaktbal Kampioenschap

Cristine Rutten is de winnaar van het Haagse Gehaktbal Kampioenschap. Zij won de competitie voor Hagenaars op 2 december in Restaurant Bolyari in Den Haag.Restaurant Bolyari aan de Raamstraat 11 organiseert geregeld eetevenementen. Het Haagse Gehaktbal Kampioenschap is een klassieker aan het worden. Lekkerste Haagse bal Tijdens een gezellige borrelavond...

Hartmann Fleischwaren treedt toe tot Group of Butchers

Hartmann Fleischwaren treedt toe tot Group of Butchers

Group of Butchers en Hartmann Fleischwaren GmbH hebben op 1 oktober 2018  een koopovereenkomst getekend, waardoor het Duitse bedrijf na anti-kartelgoedkeuring onderdeel is van Group of Butchers.Met deze eerste stap in de Duitse markt versterkt Group of Butchers, dat twee maanden geleden nog Koetsier Vleeswaren als onderdeel mocht verwelkomen, zijn positie...

Tien finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2018 bekendgemaakt

Tien finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2018 bekendgemaakt

De KNS heeft de namen van de tien finalisten van de editie 2018 van de verkiezing Lekkerste Bal Gehakt bekendgemaakt. Één van deze tien genomineerden wordt op dinsdag 6 november tot winnaar uitgeroepen.De keuring voor de Lekkerste Bal Gehakt was ook dit jaar weer een behoorlijke uitdaging voor de jury. De jury, die bestond uit de winnaar van 2017 Marco...