Tuinkruiers

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo'n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo’n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Grondstoffen:

1 kilo varkensgehakt

mager aangevroren buikspek zzw/zkn

aangevroren rosbief


Hulpstoffen per kilo:

20 gram tomatenpuree

15 gram knoflookpeper (Raps)


Bereiding:

Maak het gehakt aan met knoflookpeper (inclusief zout) en tomatenpuree. Vorm er platte schijven (80 gram) van met de tartaarvorm. Snijd een stuk rosbief af van 20 centimeter lang en 4 centimeter dik. Vries dat aan evenals het buikspek. Snijd de twee vleessoorten daarna op slavinkdikte. Leg een lapje spek neer en leg er kruislings een lapje rosbief op. Vervolgens weer kruislings een speklapje en daarna een tweede lapje rosbief. Je vlecht er als het ware een klein matje van. Leg op het matje een schijfje gehakt en klap de lapjes spek en rosbief om en om over het gehakt. Garneer de tuinkruier nog even af met een toefje peterselie.


Tip:

Bakken gedurende 8-10 minuten. Heerlijk bij sperzieboontjes.

Lees ook
Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de laatste KNS-vakwedstrijd van het jaar: Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Op 26 september vindt de keuring plaats. In tegenstelling tot afgelopen jaar is er dit jaar maar één ronde.De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de VAS in november. Winnaar 2018 In 2018 maakte Keurslagerij Marco van Strien de Lekkerste...

Smakelijk recept: Gegrild kalfsgehakt met pruim en abrikoos

Smakelijk recept: Gegrild kalfsgehakt met pruim en abrikoos

Met feestdagen zoals Moederdag, Pinksteren en Kerst mag het boterhambeleg wel wat luxer zijn. Vanuit die gedachte heeft Nathan Burggraaf dit gegrilde kalfsgehakt met pruim en abrikoos bedacht. ‘Het is een variant op ons recept voor gevulde kalkoen. Daaraan voegen we eveneens de wat zoete pruim en abrikoos toe.’ Door de gedroogde vruchten te gebruiken,...

Wereldbakker Wijnand maakt gehaktbollen

Wereldbakker Wijnand maakt gehaktbollen

Wereldbakker Wijnand uit Laren maakt een nieuwe variant op appelbollen: gehaktbollen.  Brood en vlees gaan goed samen. In deze tijd dat de zoetigheid de consument om de oren vliegt, gaan bakkers ook aan de slag met hartige producten. Naast het vertrouwde worstenbroodje en natuurlijk het saucijzenbroodje, zijn er in bakkerswinkels veelvuldig gehaktstaven...