Tuinkruiers

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo'n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo’n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Grondstoffen:

1 kilo varkensgehakt

mager aangevroren buikspek zzw/zkn

aangevroren rosbief


Hulpstoffen per kilo:

20 gram tomatenpuree

15 gram knoflookpeper (Raps)


Bereiding:

Maak het gehakt aan met knoflookpeper (inclusief zout) en tomatenpuree. Vorm er platte schijven (80 gram) van met de tartaarvorm. Snijd een stuk rosbief af van 20 centimeter lang en 4 centimeter dik. Vries dat aan evenals het buikspek. Snijd de twee vleessoorten daarna op slavinkdikte. Leg een lapje spek neer en leg er kruislings een lapje rosbief op. Vervolgens weer kruislings een speklapje en daarna een tweede lapje rosbief. Je vlecht er als het ware een klein matje van. Leg op het matje een schijfje gehakt en klap de lapjes spek en rosbief om en om over het gehakt. Garneer de tuinkruier nog even af met een toefje peterselie.


Tip:

Bakken gedurende 8-10 minuten. Heerlijk bij sperzieboontjes.

Lees ook
Strijd om Lekkerste Worstenbroodje in volle gang

Strijd om Lekkerste Worstenbroodje in volle gang

De wedstrijd om het Lekkerste Worstenbroodje van Brabant 2020 is in volle gang. De professionele bakkers en slagers gaan op 16 maart 2020 op voor de finale, als de thuisbakkers en leerlingen hun programma erop hebben zitten. De prijsuitreiking is 17 maart. De professionele winnaar ontvangt de prijs uit handen van Klaas Dijkhoff.Omroep Brabant volgt...

Winnaar Jongmans:  ‘Het effect van een beetje vloeibare peper is enorm’

Winnaar Jongmans: ‘Het effect van een beetje vloeibare peper is enorm’

‘Het was echt een rollercoaster’, zegt Keurslager Jean-Pierre Jongmans uit Klundert. Vorige week won hij de prijs ‘Lekkerste bal gehakt van Nederland’ en sindsdien is de belangstelling voor zijn gehaktballen overweldigend.Keurslager Jongmans nam voor de tweede keer aan de wedstrijd deel. ‘Vorig jaar eindigden we als derde. Het verschil in belangstelling...

Schouten Europe introduceert vegetarische soepballetjes

Schouten Europe introduceert vegetarische soepballetjes

Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. introduceert deze week vegetarische soepballetjes. Het product is verkrijgbaar bij diverse supermarktketens in Nederland.Schouten verkoopt het product onder haar merk GoodBite. Ook wordt het product door een bekende Nederlandse retailer onder het huismerk van de supermarktketen verkocht. Een verpakking...