Tuinkruiers

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo'n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo’n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Grondstoffen:

1 kilo varkensgehakt

mager aangevroren buikspek zzw/zkn

aangevroren rosbief


Hulpstoffen per kilo:

20 gram tomatenpuree

15 gram knoflookpeper (Raps)


Bereiding:

Maak het gehakt aan met knoflookpeper (inclusief zout) en tomatenpuree. Vorm er platte schijven (80 gram) van met de tartaarvorm. Snijd een stuk rosbief af van 20 centimeter lang en 4 centimeter dik. Vries dat aan evenals het buikspek. Snijd de twee vleessoorten daarna op slavinkdikte. Leg een lapje spek neer en leg er kruislings een lapje rosbief op. Vervolgens weer kruislings een speklapje en daarna een tweede lapje rosbief. Je vlecht er als het ware een klein matje van. Leg op het matje een schijfje gehakt en klap de lapjes spek en rosbief om en om over het gehakt. Garneer de tuinkruier nog even af met een toefje peterselie.


Tip:

Bakken gedurende 8-10 minuten. Heerlijk bij sperzieboontjes.

Lees ook
Wim Ballieu maakt vijfdelige tv-serie over ultieme gehaktballen

Wim Ballieu maakt vijfdelige tv-serie over ultieme gehaktballen

Hoe maak je de allerlekkerste gehakballen? Met welk gehakt gedraaid? Stevig of lekker rul? Met een vette jus of gevuld met een smeuïge saus? In de nieuwe vijfdelige tv-serie Bal National, op kooktv-zender njam!, onthult de Belgische chef-kok en gehaktbalautoriteit Wim Ballieu al zijn geheimen. Gevulde gehaktbal Ballieu veroverde België met de gehaktballenrestaurants...

Van Strien draait opnieuw Lekkerste Bal Gehakt

Van Strien draait opnieuw Lekkerste Bal Gehakt

De Lekkerste Bal Gehakt 2020 is gewonnen door Keurslager van Strien uit ’s-Gravenmoer. Het is de derde keer dat Van Strien deze vakwedstrijd wint, een unicum in deze strijd.Slager Marco van Strien won woensdag 30 september de eerste prijs in de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt 2020, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Het...

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

De keuring van de inzendingen voor de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2020 zit erop en de jury heeft een top 10 gekozen. De prijsuitreiking vindt dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 september.De finalisten zijn in willekeurige volgorde: Slagerij & Traiteur Beerens; Keurslagerij Tim Janssen; Slagerij Smit; Slagerij & Traiteur...