Tuinkruiers

7 december 2007 Slagerswereld

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo'n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Midden in het centrum van Venlo is ambachtsslagerij Schreinemachers gevestigd. De sfeervolle winkel met open pui biedt een verrassende hoeveelheid specialiteiten. Bijna allemaal uit eigen keuken. De tuinkruier is zo’n delicatesse. De specialiteit is gemaakt van rund- en varkensvlees. Schreinemachers verkoopt er gemiddeld vijftig per week voor € 11,80 per kilo. Dit levert een brutowinst van ongeveer 65% op.

Grondstoffen:

1 kilo varkensgehakt

mager aangevroren buikspek zzw/zkn

aangevroren rosbief


Hulpstoffen per kilo:

20 gram tomatenpuree

15 gram knoflookpeper (Raps)


Bereiding:

Maak het gehakt aan met knoflookpeper (inclusief zout) en tomatenpuree. Vorm er platte schijven (80 gram) van met de tartaarvorm. Snijd een stuk rosbief af van 20 centimeter lang en 4 centimeter dik. Vries dat aan evenals het buikspek. Snijd de twee vleessoorten daarna op slavinkdikte. Leg een lapje spek neer en leg er kruislings een lapje rosbief op. Vervolgens weer kruislings een speklapje en daarna een tweede lapje rosbief. Je vlecht er als het ware een klein matje van. Leg op het matje een schijfje gehakt en klap de lapjes spek en rosbief om en om over het gehakt. Garneer de tuinkruier nog even af met een toefje peterselie.


Tip:

Bakken gedurende 8-10 minuten. Heerlijk bij sperzieboontjes.

Altijd op de hoogte blijven?