TrendLAB in teken van vijf werelden binnen Food Culture

©FlorisHeuer

Het TrendLAB heeft vijf werelden binnen Food Culture waar alle zintuigen op scherp worden gezet: Funky Healthy, Customization, High Traffic, Internet of Things en Transformation & Circularity. Het TrendLAB is van 13 tot en met 16 januari te bezoeken tijdens Horecava in RAI Amsterdam.

Nutriënten staan hier centraal en de deelnemers presenteren tijdens het TrendLAB op de Horecava gezonde en verrassende keuzes voor de bewuste gast bij de Funky Healthy foodbar. De steeds bewuster wordende gast heeft behoefte aan variatie op het bord met minder impact op de planeet.

De geserveerde gerechten en drankjes in Funky Healthy zijn een smaakexplosie waarin kwaliteit en design centraal staan. Gerechten worden bereid met minder zout, suiker en de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Naast de Funcky Healthy foodbar worden twee boxen geplaatst: één waarin alles qua geur, licht, geluid klopt en een box waarin de zintuigen niet worden geprikkeld.

Customization

In de wereld Customization krijgt de bezoeker op basis van hun leefstijl, DNA of voorkeur, een cocktail met bijpassende barbites aangeboden. Op basis van vijf verrassende vragen wordt een profiel vastgesteld. Voor ieder profiel is een speciale gin-tonic (met of zonder alcohol), een koffiecocktail, een verrassende bite of een hamburger met kaas passend bij ieder persoonlijke profiel.

Op maandag 13 januari vindt hier een DNA-tasting plaats: een tasting met zes personen, waarvan DNA is afgenomen en waar een persoonlijk menu voor is bereid. Alle dagen krijgt de bezoeker hier persoonlijk advies over de huidige ontwikkelingen van DNA-food.

High Traffic

In de convenience store van de toekomst staat beleving centraal en hier wil de gast juist voor langere tijd verblijven. Een uniek switch concept maakt het mogelijk om van warm naar koude gerechten te wisselen en daarmee 24/7 passende producten te serveren.

De uitdagingen in het proces van logistiek tot een happy customer worden inzichtelijk gemaakt. Tegelijkertijd krijgt de bezoeker letterlijk een kijkje in de keuken voor slimme apparatuur, een convenience sushiconcept, inzicht in nieuwe presentatievormen en een ‘grab & go’-assortiment wat direct toepasbaar is in een convenience store.

Internet of Things

Hoe kan techniek en automatisering een organisatie helpen in deze veranderende wereld? In de wereld Internet of Things beleeft de bezoeker een hightech pizzaconcept dat binnen een paar seconden verse pizzabollen creëert in combinatie met Italiaanse chefs die de pizza smaakvol afmaken. Met optimaal voorraadbeheer, innovatieve koel- en warmtetechnieken, snel en gastvrij betaalgemak, real-time inzicht in cijfers en optimalisatie in het bestelproces, ziet de bezoeker met connectivity en automatisering hoe hij in kan spelen op de uitdagingen van vandaag de dag.

Transformation & Circularity

Circulariteit: is het een trend of ‘here to stay’? Bij de Circular Chef’s table proeft de bezoeker het menu van de toekomst. Diverse partners vanuit het initiatief Samen Tegen Voedselverspilling voorzien bezoekers van kennis en inspiratie, om de beste keuzes te maken tijdens het samenstellen en bereiden van gerechten en minder voedsel te verspillen.

Hier ontdekt de bezoeker tevens innovatieve producten die bijdragen aan de MVO transitie, diverse producten die anders waren verspild en inspiratie in de rescued corner over circulair inkopen. De hightech en circulaire wasstraat in deze wereld laat zien welke efficiencyslag er gemaakt kan worden binnen iedere organisatie.

Overige activiteiten

Op het TrendLAB bevinden zich, naast de werelden binnen Food Culture, ook een interactief Personeelsplein met oplossingen rondom de huidige arbeidsmarktuitdagingen in de branche, het Start-upLAB met meer dan zestig ondernemers en het Media Café waar diverse mediapartijen, waaronder Sublime en Entree Magazine, hun (social) media maken.

In het theater op het TrendLAB betreden diverse sprekers het podium over uiteenlopende actuele onderwerpen en gaan jonge ondernemers de strijd aan in pitchsessies. Ook Brasserie2050 is hier te vinden: een plek die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook aanzet tot een goed gesprek over toekomstbestendig voedsel met partijen uit de hele keten.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Succesvolle achtste editie van Gastvrij Rotterdam

Succesvolle achtste editie van Gastvrij Rotterdam

Van 20 tot en met 22 september was Rotterdam Ahoy het toneel van Gastvrij Rotterdam. Met ruim 300 exposanten en 11.264 bezoekers kijkt de organisatie terug op een succesvolle achtste editie.

Horecagroothandel Chateaubriand overgenomen door Ambachtelijke Slager Van der Zee

Horecagroothandel Chateaubriand overgenomen door Ambachtelijke Slager Van der Zee

Ambachtelijke Slager Van der Zee, onderdeel van HANOS Internationale Horeca Groothandel, nam 27 september horecagroothandel Chateaubriand over. Voorlopig blijft de groothandel in het Food Center Amsterdam een zelfstandig bedrijf. Komend jaar worden toekomstplannen gemaakt om het merk Chateaubriand breder te gaan vermarkten voor alle slagerijvestigingen...

Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

MECC Maastricht stond van 11 tot en met 13 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals kwamen naar de 66ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te beleven en te netwerken. Volgens beursmanager Silvie Slachter heeft BBB Maastricht een kwaliteitsslag gemaakt en gaat meer dan ooit voor ‘more...