Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

Andre Scheepstra, leerkracht SVO in Wagingen

De training ‘Worstmakerij Basis’ gaat in september en oktober weer van start op de locaties Rijswijk en Zwolle van SVO. Alle facetten van de worstmakerij komen in deze training naar voren die goed toepasbaar zijn in de slagerij. Heb je interesse? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

In zestien dagen stappen deelnemers in de wereld van worstmaken. De training combineert theorie en praktijk. Deelnemers gaan zelf aan de slag en leert de basisvaardigheden van de worstmakerij. Na het volgen van deze training hebben ze alle vaardigheden in huis om zelfstandig diverse worstsoorten en vleeswaren te maken en hebben ze inzicht gekregen in het productieproces.

Onderwerpen

De onderwerpen die behandeld worden zijn: Werking van grondstoffen en hulpstoffen (de theorie achter het worstmaken en waarom gebruiken we bepaalde additieven); kruiden en specerijen; het verwerken van een half varken; Leverworst; verduurzaamde worst; gekookte worst; bloedworst en specialiteiten, zoals patés

Op de locatie in Zwolle start de training in september en in Rijswijk is de start in oktober.  Voor deze training is subsidie mogelijk via Sovvb.

 
Lees ook
KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Patémakers met een visie

Patémakers met een visie

Varkens die een fantastisch leven hebben gehad, een ambachtelijk productieproces en clean label en unieke producten. Dat is in een notendop de filosofie achter 1906 – makers van charcuterie. Paté heeft een hoofdrol in het assortiment, alle andere producten zijn daarvan afgeleid. “Paté biedt veel ruimte voor vierkantsverwaarding.”

Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.