Topslagers presenteren BBQ Top 5

attachment-001_food-image-1569911

Drie Nederlandse topslagers ontmoetten elkaar onlangs tijdens het Outdoor Event bij de Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat. Daar vond een feestelijke barbecue plaats vanwege het 10 jarig bestaan van Bord Bia - Irish Food Board's Chefs' Irish Beef Club (CIBC). Het supertrio presenteerde er elk hun eigen BBQ Top 5. Niet voor beginners. Maar wel supermooie gerechten.

De slagers Jaap Sloof (De Kweker), Barry van Leeuwen (Hesseling Vlees) en Gertjan Kiers (Fontijn) lieten VleesMagazine weten wat er het beste op het buitenvuur kan:

Jaap Sloof (De Kweker):

Duurzame vis, zoals harder - Bavette - Duroc, nekstuk, procureur - RibeyeGroene - Begeleiding: asperges, artisjok, aardappeltjes, aubergine / courgette.

Gertjan Kiers (Fontijn):

Côte de Boeuf - Chuck rib - Staartstuk - Longhaas - Middenrif / bavette.

Barry van Leeuwen (Hesseling Vlees):

Côte de Boeuf - Procureur - Staartstuk - Bavette - Wagyu hamburger.

Joop Kaldenberg (Kaldenberg) kwam tot twee suggesties:

Gesplitste sucade - Ribeye.

Het is de komende dagen prima barbecueweer. Dus vraag uw vakslager er eens naar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vleeswaren op de barbecue en als bijgerecht

Vleeswaren op de barbecue en als bijgerecht

Vleeswaren worden op steeds meer manieren toegepast. Naast het vertrouwde vlees op de barbecue worden ook steeds meer vleeswaren op de roosters gelegd. Ook op het gebied van bijgerechten zie je vleeswaren vaak terugkomen. Onze eisen met betrekking tot genieten gaan omhoog. Duurzaamheid en gezondheid zijn over vijf jaar niet langer trends, maar routine....

SVH Meesterkok versterkt team Big Green Egg Europe

SVH Meesterkok versterkt team Big Green Egg Europe

SVH Meesterkok Michel Lambermon is in dienst getreden bij Big Green Egg Europe. Lambermon verzorgt er onder meer jamsessies voor professionals en kookt regelmatig met de importeurs uit 44 verschillende Europese landen.Michel Lambermon mag zich SVH Meesterkok noemen, de hoogste graad van vakbekwaamheid voor een kok. Daarnaast sleepte de chef tijdens...

'Belgen experimenteren meer op barbecue dan Nederlanders'

'Belgen experimenteren meer op barbecue dan Nederlanders'

Inwoners van België experimenteren gemiddeld meer met nieuwe kooktechnieken op de barbecue dan Nederlanders. Dat blijkt uit het Nationale BBQ Onderzoek van Trendbox (powered by Motivaction) en Activate&Co, dat dit jaar in Nederland voor de vierde en in België voor de eerste keer is uitgevoerd.Barbecueën is in Nederland en België zeer populair: negen...