Topkok werkt liefst met biologisch vlees

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

HILVERSUM – Topkoks koken het meest met biologisch vlees. Smaak is de voornaamste reden.

HILVERSUM – Topkoks koken het meest met biologisch vlees. Smaak is de voornaamste reden.


De meeste chef-koks vinden dat biologische producten zoals vlees en groente een betere smaak hebben en van hogere kwaliteit zijn dan de niet-biologische equivalenten, blijkt uit een onderzoek van het Vara-radioprogramma Vroege Vogels.


Daarom koopt 97% regelmatig biologische producten en kiest ruim tweederde zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Vooral vlees, groenten en fruit zijn populair: meer dan zestig procent van de sterrenrestaurants kiest waar ze kunnen voor biologisch.


Het onderzoek is verricht onder alle 83 restaurants die één of meer sterren haalden in de Michelingids 2009.

78 Koks gaven inzage in hun inkoopbeleid, twee gaven onvolledige informatie, twee weigerden en één restaurant is inmiddels gesloten. Slechts één restaurant meldde niets biologisch in te kopen.

Lees ook:

Topkok lyrisch over Iers vlees (fotoreportage) (26 november 2008)

Topkok El Bulli fan van Mac-burger (7 november 2008)

Varkensvlees is hot (26 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over biologisch

Alle berichten over topkoks

Altijd op de hoogte blijven?