Topkok lyrisch over Iers vlees (fotoreportage)

attachment-001_food-image-VLS5997I01

DEN BOSCH – Het Ierse voedselbureau Bord Bia hield onlangs weer een bijeenkomst over Iers rundvlees voor Nederlandse topkoks. Ditmaal was Michelin-kok Gerrit Greveling (foto) van restaurant Chalet Royal in Den Bosch de gastheer.

DEN BOSCH – Het Ierse voedselbureau Bord Bia hield onlangs weer een bijeenkomst over Iers rundvlees voor Nederlandse topkoks. Ditmaal was Michelin-kok Gerrit Greveling van restaurant Chalet Royal in Den Bosch de gastheer.

Het thema was dit keer de diverse rassen en delen van Ierse runderen.

Verschillen

Ronnie Bosma van Shannon Meats, die veel Iers vlees importeert voor retail en horeca, legde de verschillen in smaak van verschillende rassen uit. Daarna was er een proeverij van de verschillende delen zoals rib-eye, entrecote en ossenhaas.

Lunch

Greveling zette de koks na afloop een lunch voor waarin Iers rundvlees was verwerkt. Vooral over de kwaliteit van het staartstuk van het Herefordrund, dat door Shannon Meats was geleverd, was Greveling lyrisch.

Greveling combineerde het staartstuk met paling (maas-aal) en kreeg daarop goede reacties. 'Ik had het ook nog nooit geprobeerd, maar dít hou ik op de kaart', aldus Greveling. 'Maar ik moet ook zeggen dat het vlees uit de ossenstaart echt tóp was.'

Lees ook:

Ierland wil meer rundvlees in Nederlandse supers (30 juli 2008)

Galtee Meats stopt met rundvlees in Nederland (26 maart 2008)

Topkoks bereiden Iers lamsvlees (20 april 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Iers rundvlees

Meer over
Lees ook
Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.

Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Weivlees van Vleesbedrijf Van Rooij verkrijgbaar via NextDeli

Vleesveebedrijf van Rooij werkt samen met met NextDeli. Slagers kunnen de hele of halve runderen van ‘Weivlees’ voortaan aanschaffen via dit E-commerce platform voor versspeciaalzaken.