1. Slagerij Visser heeft de hele keten in eigen hand
Met eigen dieren, een slachterij, productieruimte, twee winkels en een webshop heeft Slagerij Visser de hele keten in eigen beheer. Al het vlees in de toonbank komt uit de regio. “Hier geen rund uit Uruguay of lam uit Nieuw-Zeeland.”
2. Lokale grillworst als basis voor landelijke snack
Een grillworst in een kleiner snackformaat, omhuld met kruiden en om te frituren. Dat is kort gezegd de grillbikkel. Samen met slager Marco van der Meer ontwikkelde cafetariahouder Marcel Norder deze snack. Inmiddels is dit lokaal gemaakte product landelijk verkrijgbaar.
3. ‘Met kalfsvlees kun je alle kanten op’
Kalfsvleesproducent T. Boer & Zn. voert het gehele productieproces zelf uit: van levend dier tot eindproduct. Operations manager Masha Boer vertelt over deze aanpak én over duurzaamheid en voedselveiligheid.
4. Jaarresultaten Vion: Verlies door duurzame transformatie
Minder winst, investeren in duurzaamheid en transformatie. Dat zijn de ingrediënten van de jaarresultaten van Vion. Alles staat in het teken om het meest duurzame proteïnebedrijf van Europa te worden.
5 Nederland wil een sterke vleessector
Stoppen met vlees eten, overstappen naar een plantaardig dieet en vermindering van het aantal veehouderijen. Het komt allemaal regelmatig naar voren in de media en de politiek. Maar wat vindt Nederland? Uit het Nationaal Vleesonderzoek 2024 blijkt dat 95 procent van de Nederlands vlees eet en 69 procent vindt dat Nederland de vleessector sterk moet houden.