Top 5 artikelen Vleesmagazine oktober 2024

1 november 2024 Chris Hoefsmit
TOP 5 | ‘Slagerij Visser heeft de hele keten in eigen hand, Lokale grillworst als basis voor landelijke snack, ‘Met kalfsvlees kun je alle kanten op’, Jaarresultaten Vion: Verlies door duurzame transformatie en Nederland wil een sterke vleessector. Wat waren de afgelopen maand de meest gelezen artikelen op Vleesmagazine? Dit is de top vijf van oktober 2024.

1. Slagerij Visser heeft de hele keten in eigen hand

Met eigen dieren, een slachterij, productieruimte, twee winkels en een webshop heeft Slagerij Visser de hele keten in eigen beheer. Al het vlees in de toonbank komt uit de regio. “Hier geen rund uit Uruguay of lam uit Nieuw-Zeeland.”

Naar het artikel

2. Lokale grillworst als basis voor landelijke snack

Een grillworst in een kleiner snackformaat, omhuld met kruiden en om te frituren. Dat is kort gezegd de grillbikkel. Samen met slager Marco van der Meer ontwikkelde cafetariahouder Marcel Norder deze snack. Inmiddels is dit lokaal gemaakte product landelijk verkrijgbaar.

Naar het artikel

3. ‘Met kalfsvlees kun je alle kanten op’

Kalfsvleesproducent T. Boer & Zn. voert het gehele productieproces zelf uit: van levend dier tot eindproduct. Operations manager Masha Boer vertelt over deze aanpak én over duurzaamheid en voedselveiligheid.

Naar het artikel

4. Jaarresultaten Vion: Verlies door duurzame transformatie

Minder winst, investeren in duurzaamheid en transformatie. Dat zijn de ingrediënten van de jaarresultaten van Vion. Alles staat in het teken om het meest duurzame proteïnebedrijf van Europa te worden.

Naar het artikel

5 Nederland wil een sterke vleessector

Stoppen met vlees eten, overstappen naar een plantaardig dieet en vermindering van het aantal veehouderijen. Het komt allemaal regelmatig naar voren in de media en de politiek. Maar wat vindt Nederland? Uit het Nationaal Vleesonderzoek 2024 blijkt dat 95 procent van de Nederlands vlees eet en 69 procent vindt dat Nederland de vleessector sterk moet houden.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?