Top 5 artikelen Vleesmagazine november 2024

2 december 2024 Redactie Vleesmagazine Koos Groenewold
TOP 5 | Wild, rookworst in de supermarkt, van de veehouderij naar de slagerij, tien Food Innovation Academy en Van Loon Group sluit productielocatie Roosendaal. Wat waren de afgelopen maand de meest gelezen artikelen op Vleesmagazine? Dit is de top vijf van november 2024.

1. ‘Wild is onderbelicht in de meeste slagerijen’

Een wisselende aanvoer, kans op trichinella en de impact van de wolf: werken met wild is een uitdagende bedoening. Maar wild is ook ontzettend lekker, veelzijdig en een manier om je als slager te onderscheiden. “Mensen moeten nog een beetje opgevoed worden, maar ze zijn altijd verrast door de smaak.” 

Naar het artikel

2. AD test de lekkerste rookworsten uit de supermarkt

De winter komt eraan en dan gaan mensen weer stamppot eten. Vorig jaar ging het AD op zoek naar de beste rookworst in de supermarkt. Ook in 2024 blijft dit een populair artikel.

Naar het artikel

 

3. ‘Kennis van de boerderij komt me goed van pas’

Donna Smulders (19) heeft een grote passie voor runderrassen. Jaren bracht ze door in de veehouderij. Vorig jaar besloot ze het roer om te gooien en stapte over naar de slagerij. Nu volgt ze de slagersopleiding bij SVO vakopleiding food. “Straks kan ik klanten het complete verhaal vertellen.”

Naar het artikel

Nieuwsbrief Vleesmagazine

Wil je geen nieuws missen van Vleesmagazine?  Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.

Inschrijven nieuwbrief

4. Kweekvijver voor foodtalenten

Opleiden, onderzoek en innovatie. Dat zijn de drie pijlers van de Food Innovation Academy. Het samenwerkingsverband in Vlaardingen bestaat tien jaar. Wat is er allemaal bereikt in die jaren?

Naar het artikel

5. Van Loon Group sluit productielocatie Roosendaal

Van Loon Group wil de productielocatie van Best Star Meat in Roosendaal vanaf 31 maart 2025 sluiten. “Geen lichtvaardige beslissing”, aldus CEO Robert van Ballegooijen.

Naar het artikel

 

Altijd op de hoogte blijven?