![Een greep uit het aanbod wildvlees van Ter Weele.](/cache/8/6/a/0/1/86a01aaa96c56fda80f6388caa24e5397b016d1a.jpeg)
1. ‘Wild is onderbelicht in de meeste slagerijen’
Een wisselende aanvoer, kans op trichinella en de impact van de wolf: werken met wild is een uitdagende bedoening. Maar wild is ook ontzettend lekker, veelzijdig en een manier om je als slager te onderscheiden. “Mensen moeten nog een beetje opgevoed worden, maar ze zijn altijd verrast door de smaak.”
2. AD test de lekkerste rookworsten uit de supermarkt
De winter komt eraan en dan gaan mensen weer stamppot eten. Vorig jaar ging het AD op zoek naar de beste rookworst in de supermarkt. Ook in 2024 blijft dit een populair artikel.
3. ‘Kennis van de boerderij komt me goed van pas’
Donna Smulders (19) heeft een grote passie voor runderrassen. Jaren bracht ze door in de veehouderij. Vorig jaar besloot ze het roer om te gooien en stapte over naar de slagerij. Nu volgt ze de slagersopleiding bij SVO vakopleiding food. “Straks kan ik klanten het complete verhaal vertellen.”
Nieuwsbrief Vleesmagazine
Wil je geen nieuws missen van Vleesmagazine? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.
4. Kweekvijver voor foodtalenten
Opleiden, onderzoek en innovatie. Dat zijn de drie pijlers van de Food Innovation Academy. Het samenwerkingsverband in Vlaardingen bestaat tien jaar. Wat is er allemaal bereikt in die jaren?
5. Van Loon Group sluit productielocatie Roosendaal
Van Loon Group wil de productielocatie van Best Star Meat in Roosendaal vanaf 31 maart 2025 sluiten. “Geen lichtvaardige beslissing”, aldus CEO Robert van Ballegooijen.