
1. Foodmachines anno 2024: veiliger en hoger rendement
Met standplaats Urk heeft IB Food-Machines logischerwijs veel afnemers in de visbranche. Maar ook vleesverwerkers weten het bedrijf te vinden. De machines van het bedrijf zijn niet alleen interessant voor grote foodfabrikanten, maar (sommige) ook voor detaillisten.
2. Koningin Máxima bezoekt SVO vakopleiding food
SVO-vakopleiding food kondigt aan dat Koningin Máxima op woensdagmiddag 29 januari een bezoek brengt aan de opleiding in Houten. Het bezoek staat in het teken van mbo-vakonderwijs en de samenwerking met de foodbranche.
3. Visie 2025: Waar liggen de kansen voor de slagersbranche?
Het nieuwe jaar is begonnen. Hoe verliep het afgelopen jaar voor de slagersbranche en wat zijn de verwachtingen voor 2025? Waar liggen de kansen en wat zijn de uitdagingen?
Vleesmagazine vroeg Marian Lemson, directeur van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) naar haar visie.
Nieuwsbrief Vleesmagazine
Geen nieuws meer missen van Vleesmagazine? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws en achtergrondverhalen over de vleessector.
4. De toekomst van kip: slagersambacht in hightech jasje
Bij Marel Poultry worden productielijnen en machines ontwikkeld die 15.000 kippen per uur kunnen verwerken, met behulp van AI-software, robots en camerasystemen. Maar wie denkt dat aan het ontwerp van deze hightech-technologie geen slager te pas komt, heeft het mis.
5. Nieuwe eigenaar voor pluimveebedrijven Van der Linden
De mengvoederfabriek, een vleeskuikenbedrijf en de vleeskuikenslachterij van Van der Linden krijgen een nieuwe eigenaar. De Heus Voeders neemt deze over en zet daarmee een eerste stap in de wereld van de pluimveesector.