1. Altijd feest bij Keurslager Evert Tebak
Enthousiaste medewerkers, goede sfeer, vakmanschap, kwalitatief vlees en hart voor de klant. Dat is Keurslager Evert Tebak, de winnaar van de Spareribs Trophy 2024. “Een klant zei ooit tegen me: ‘Het is hier altijd een feest. Jullie geven kleur aan het dorp.’ Dat is mooi gezegd.”
2. Kaddour wil wel groeien, maar hoe?
Het slagersbedrijf van Rachid Kaddour – en familieleden – zit in een forse groeispurt. Het gaat zo goed dat de grenzen op dit moment wel bereikt lijken. Maar hoe rijmt Kaddour kwaliteit met de toegenomen kwantiteit? ‘We willen in ieder geval de verwachtingen blijven overtreffen.”
Nieuwsbrief Vleesmagazine
Wil je in 2025 geen nieuws missen van Vleesmagazine? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox
3. Slagerij Visser heeft de hele keten in eigen hand
Met eigen dieren, een slachterij, productieruimte, twee winkels en een webshop heeft Slagerij Visser de hele keten in eigen beheer. Al het vlees in de toonbank komt uit de regio. “Hier geen rund uit Uruguay of lam uit Nieuw-Zeeland.”
4. Verdwijnen de slagers?
Het aantal slagersbedrijven in Nederland is al jarenlang aan het dalen. Ook tussen oktober 2023 en oktober 2024 verdwenen er opnieuw slagerijen, mede door de sterke concurrentie van supermarkten.
5. ‘Structuur vleesvervangers kan stukken beter’
Levensmiddelentechnoloog Miek Schlangen weidde haar promotieonderzoek aan de Wageningen Universiteit aan het verbeteren van de structuur van vleesvervangers. Ze ontwikkelde een objectieve methode om de structuur van vleesvervangers te beoordelen en toonde het succes aan van een nieuwe innovatieve productiewijze.