TOP 3 | Hesseling Vlees kiest alleen de krenten uit de pap, Nieuwe CEO Vion houdt vast aan duurzame ketens en Slagerij Visser heeft de hele keten in eigen hand. Wat waren in september 2024 de meest gelezen artikelen op Vleesmagazine? Dit is de top 3.
1. Hesseling Vlees kiest alleen de krenten uit de pap
Bij Hesseling Vlees in Purmerend gaat jaarlijks ruim 800.000 kilo vlees de deur uit, richting de Nederlandse horeca. Het bedrijf was meer dan tweehonderd jaar in handen van de familie Hesseling, maar wordt sinds een paar jaar gerund door Barry en Sabine van Leeuwen. Ondanks de schaalvergroting wordt al het vlees met de hand gesneden.
2. Nieuwe CEO Vion houdt vast aan duurzame ketens
Vion Food Group krijgt een nieuwe CEO. Tjarda Klimp volgt Ronald Lotgerink op. Dit betekent geen verandering van de strategie. Vion blijft inzetten op duurzaamheid.
3. Slagerij Visser heeft de hele keten in eigen hand
Met eigen dieren, een slachterij, productieruimte, twee winkels en een webshop heeft Slagerij Visser de hele keten in eigen beheer. Al het vlees in de toonbank komt uit de regio. “Hier geen rund uit Uruguay of lam uit Nieuw-Zeeland.”