Top 3 artikelen Vleesmagazine juni 2024

4 juli 2024 Redactie Vleesmagazine Marel
TOP 3 | De overname van Vlees van Wolvega door August de Jong en zijn partners Frievar en Koopmans Invest, een nieuwe cao voor het slagersbedrijf en automatisering levert meer verwaarding op met minder personeel. Wat waren de meest gelezen artikelen op Vleesmagazine van juni 2024? Dit is de top 3.

1. Nieuwe eigenaren Wolvega behouden bedrijfsfilosofie

Sinds 1 juni is Vlees van Wolvega overgenomen door August de Jong en zijn partners Frievar en Koopmans Invest. "Ik heb er vertrouwen in dat de bedrijfsfilosofie niet verloren zal gaan en dat er innovaties gaan komen", aldus De Jong.

Lees verder

2. Eindelijk een nieuwe cao voor het slagersbedrijf

Goed nieuws voor de slagersbranche. Na maanden van onderhandelen, een afgewezen eindbod en een ultimatum van FNV is er een nieuwe cao. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) meldde 6 juni dat de brancheorganistie een akkoord heeft bereikt met de vakbonden.

Lees verder

3. Automatisering levert meer verwaarding op met minder personeel

Vrijwel alle stappen binnen de vleesverwerkende industrie kunnen door machines worden overgenomen. Deze automatiseringsslag is belangrijk vanwege een tekort aan personeel. Bovendien helpt de automatisering in het verwaarden van vlees. Van karkas tot steak: welke machines komen hieraan te pas?

Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?