Top 10 recepten vlees 2023

28 december 2023 Redactie Vlees Herbert Wiggerman
In aanloop naar 2024 blikken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de meest populaire artikelen van 2023? Met vandaag de top 10 recepten op Vleesmagazine. 

1. Entrecote met limoen-koriander rub
Als echte barbecue-fanaat weet je dat op de bbq vlees grillen onmisbaar is. Een van de populairste stukken vlees is natuurlijk de entrecote. Door het randje vet aan de zijkant is de structuur mals en krijgt het vlees extra smaak. Maar niet alleen het vet zorgt voor een smaakexplosie; ook de kruidige rub van dit recept zorgt voor een verrassende twist.
Lees verder 

2. Boterhamworst - Minder lastig dan u denkt
Veel slagers zijn huiverig voor het maken van boterhamworst. Het lijkt misschien een lastige worstsoort, maar slagers die verse worst en grillworst maken, kunnen ook boterhamworst maken.
Lees verder

3. Barbecueworst
Het bereiden van grotere stukken vlees op de BBQ is populair, maar er is ook een grote groep mensen die liever kleinere vleesproducten op de BBQ bereidt. Daarom deelt Ronnie Poeste een paar mooie varianten van de barbecueworst.
Lees verder 

4. Sous-vide gegaarde lamsschouder voor op de BBQ
Gertjan Kiers is als gespecialiseerd horecaslager vleeskenner bij uitstek. Hij deelt regelmatig recepten in Vleesmagazine, zoals dit recept voor een sous-vide gegaarde lamsschouder voor op de bbq.
Lees verder

5. Sous vide gegaarde kalfstong voor op de bbq
Nog een recept van Gertjan Kiers. Sous vide gegaarde kalfstong voor op de bbq. Ook geschikt als basis voor vitello tonnato speciaal.
Lees verder 

6. Gedroogde varkenshaas
Met de feestdagen in zicht gaan we deze keer aan de slag met wat luxere vleesdelen. Bij horecaslager Van Hees kwam Jan Nederhoed een leuk recept tegen met een gepekeld en gedroogd varkenshaasje. Een eenvoudig recept, voor iedereen goed te maken en met diverse (vlees)variatiemogelijkheden.
Lees verder 

7. Gevulde varkensrollade
De verleidelijke combinatie van sappig gehakt met de rijke aroma’s van truffel resulteert in een heerlijke rollade die de zintuigen prikkelt. Een perfect kerstgerecht.
Lees verder 

8. Krakauer
Een productsoort die in Nederland onbekend is, is de halfdroge worst. Deze worstsoort is vooral populair in landen en gebieden waar salamisoorten en droge worstsoorten volop gegeten worden. Ze werden gemaakt om mensen in de winter te voorzien van belangrijke eiwitten (bouwstoffen) en vitaminen die juist in deze gedroogde worst volop aanwezig zijn.
Lees verder 

9. Variëren met grillworst
Elk jaar organiseert Koninklijke Nederlandse Slagers de Grote Grillworsttest. Reden voor slager Jan Nederhoed om aan de slag te gaan met grillworst.
Lees verder 

10. ‘Hou je waf(f)el’
Theo Beerens uit Eindhoven, staat al jaren aan de top bij innovatiewedstrijden zoals de Gouden slagersring. Dit jaar won hij met een eigentijds en bijzonder mooi product, met de naam ‘hou je waf(f)el’. Het is een ambachtelijke en tegelijkertijd eenvoudig te bereiden vlees- c.q. worstspecialiteit.
Lees verder 

Altijd op de hoogte blijven?