Tonnen schuld in lege bv's van failliet Europe Flyer

attachment-001_food-image-VLS12077I01

HUISSEN - Er lopen diverse onderzoeken naar Bas Selman, directeur van vleesvervoerder Europe Flyer uit Huissen. Hij zou lege bv's hebben opgezet en tonnen schuld hebben.

HUISSEN - Er lopen diverse onderzoeken naar Bas Selman, directeur van vleesvervoerder Europe Flyer uit Huissen. Hij zou lege bv's hebben opgezet en tonnen schuld hebben.

De lege bv’s werden opgezet op om het vorig jaar failliet verklaarde Europe Flyer toch aan het rijden te houden. Deze maand verklaarde de rechter deze bv’s: Shamp 3, Shamp 2 en Shamp 1 failliet. De bedrijven waren eigendom van Bas Selman.

Aandacht
Volgens curator Sander Drijber gaat het om lege bv's met tonnen schuld, met name aan de belastingdienst. De namen zouden veranderd zijn om de aandacht af te leiden van Selman en diens transportbedrijf Europe Flyer.

Besmet
Nadat Europe Flyer over de kop ging heeft Shamp 3 het nog een tijdje weten uit te houden. ‘Maar ik zag dat die ook besmet was’ aldus de curator op TTM.nl. Een ander bedrijfsonderdeel staat nog overeind: Bas Selman Trading. Maar ook daar blijken schuldeisers te zijn.

In juni 2009 ging Europe Flyer Logistics International bv failliet. Toen werd al vrij snel bekend dat er een doorstart gemaakt zou worden.

NB: De hier genoemde bedrijven en Bas Selman zijn niet te verwarren met Selman Transporten.

Lees ook:
'Faillissement Europe Flyer geen opzet' (17 juni 2009)
Europe Flyer failliet (16 juni 2009)
Surséance voor koelvervoerder Europe Flyer (12 juni 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Europe Flyer
Alle berichten over faillissementen

Lees ook
Een faillissement kan soms worden vermeden!

Een faillissement kan soms worden vermeden!

  Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

De Nunspeetse vleeskuikenslachterij GPS is donderdag 26 november door de Gelderse rechtbank officieel failliet verklaard. Curator Frans van Oss onderhandelt met enkele grote voedingsbedrijven over een gehele of gedeeltelijke overname van het bedrijf, dat met 300 werknemers een van de grootste pluimveeslachterijen van Nederland was.'Ik heb hele serieuze...

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor...