Toekomst van de slager

attachment-001_food-image-1049648

Op de website van De Telegraaf stonden onder dit artikel wat reacties. Die deden het ergste vermoeden. De eerste reactie was: ‘Een onderzoek waar geen slager de uitslag van wil  weten: nietambachtelijk bewerkt vlees (uit de supermarkt) is al jarenlang hygiënischer.’ En de tweede reactie luidde: ‘De meeste slagers zijn graaiers.’ De andere reacties waren ten faveure van de slager. ‘Ik vertik dat vlees uit de super te eten’ en ‘Eeuwig zonde, dan ben je overgeleverd aan de rommel die de supermarkten leveren.

Heel jammer als de goede slager verdwijnt.’ Goed om te lezen. Toch hielden enkele reacties ook waarschuwingen in. ‘Erg jammer, van de andere kant moet de moderne slager ook inspelen op kwaliteit en service en dat zie je niet altijd terug bij de huidige slagerijen.’ Oei. En deze: ‘De poelier, de visboer, de groenteboer, de kolenboer, ze  verdwijnen allemaal. Ze voegen ook helemaal niets meer toe ten opzichte van de supermarkt. Een stuk kalfsvlees moet de slager tegenwoordig al bestellen.’ Onderscheidend zijn. Toegevoegde waarde leveren. Het is al zo vaak verteld, maar het draait daar wel om! Dat blijkt ook uit de reacties. De Slavakto is een uitgelezen platform om ideeën op te doen om onderscheidend en innovatief te zijn, het doel van de wedstrijd om de Gouden Slagersring van Vleesmagazine.De kunst voor elke ondernemende slager is hoe hij zich laat inspireren door de innovaties op de Slavakto en die weet te vertalen naar zijn eigen marktgebied. Daarin ligt zijn toekomst verscholen.

Lees ook
Prijs jonge slagers vernoemd naar oud-voorzitter KNS

Prijs jonge slagers vernoemd naar oud-voorzitter KNS

Bij de vakwedstrijd Gouden Slagersring is er ook een prijs voor jong talent. Deze prijs heet voortaan de Ad Bergwerff-prijs, vanwege zijn inzet als voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

‘Ons interieur straalt uit dat mensen welkom zijn’

Na een eerste goedlopende zaak besloot slager Marcel Hamers nog een verswinkel te openen. Het pand met een oppervlakte van 600 m2 werd gestript en helemaal opnieuw ingericht. De 30 meter lange toonbank is de grote eye catcher.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.