Tivall opent vega-fabriek Tsjechië

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

ZEIST - Tivall heeft een nieuwe Europese fabriek in het Tjechische Teplice geopend. De producent van vegetarische producten heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in de nieuwe installatie.

ZEIST - Tivall heeft vandaag een nieuwe Europese fabriek in het Tjechische Teplice geopend. De producent van vegetarische producten heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in de nieuwe installatie.


De nieuwe productiefaciliteit is volgens Tivall nodig om te voldoen aan de toenemende vraag van de Europese consument naar vegetarische producten.


Capaciteit

De productiefaciliteit heeft een capaciteit van 30.000 ton en biedt werk aan 100 werknemers. Bovendien ligt de fabriek dicht bij de strategische groeimarkten van het bedrijf.


Tivall (voor 58% eigendom van Osem-Nestlé) is in 1987 gestart met levering van producten aan Albert Heijn. De verkoop is sindsdien uitgebreid naar diverse Europese landen.


Leider

Het bedrijf is naar eigen zeggen wereldwijd leider in de verkoop van op groente en soja gebaseerde vegetarische producten. Tivall stelt een marktaandeel van ruim 50 procent te hebben. Over het eerste kwartaal van 2007 werd in Europa een groei van 25 procent bereikt.


Europa beslaat meer dan 50 procent van de omzet van het bedrijf. Door de snelle groei draaide de bestaande productie op volle capaciteit. Met Teplice kan voldaan worden aan de uitbreidingsplannen en aan een snelle levering door heel Europa.


Lees ook:

Tivall: na vleesvervanger nu ook deegvervanger (30 januari 2006)


Tivall op Zweedse markt (19 december 2005)


Of kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over vegetarische producten

Alle berichten over vegetariërs

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven?