Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

De tijdelijke importmaatregelen die China eind juni stelde voor varkensvlees zijn inmiddels grotendeels ingetrokken. Dat laat Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), desgevraagd aan Vleesmagazine weten.

‘Inmiddels zijn de maatregelen op twee Nederlandse productielocaties na weer ingetrokken. We verwachten dat deze ook op zeer korte termijn vrijkomen. We hebben samen met de bedrijven en de Nederlandse overheid de afgelopen periode hard gewerkt om dit mogelijk te maken’, zegt Van der Kruijk namens de COV.

Vanwege de hernieuwde problemen met Covid-19 in Beijing, nam China eind juni zeer ingrijpende maatregelen bij de import van voedingsmiddelen. Een van de Chinese verklaringen voor de nieuwe uitbraak was een mogelijke relatie met de import van zalm. En hoewel onderzoek en wetenschap aangeven dat COVID-19 niet overgedragen kan worden via voedingsmiddelen, wilde China in kaart brengen hoe de coronasituatie is in de vele landen die voedingsmiddelen naar China exporteren. Dit gebeurde zowel in Europa als in Noord en Zuid-Amerika. In verschillende landen uit al deze werelddelen zette China de export vanuit voedingsmiddelenbedrijven tijdelijk stop.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Agrifirm introduceert klimaatneutraal gecertificeerd varkensvlees

Agrifirm introduceert klimaatneutraal gecertificeerd varkensvlees

Coöperatie Agrifirm brengt samen met Vallei Varken klimaatneutraal gecertificeerd varkensvlees op de markt. Marley Spoon verkoopt het varkensvlees in de maaltijdboxen. Het varkensvlees voldoet aan de eisen van het Climate Neutral Certification-programma van Climate Neutral Group (CNG) en draagt het keurmerk ‘Climate Neutral Certified’.

Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. Fotojournalist Kadir van Lohuizen geeft in VPRO Tegenlicht een inkijkje in de voedselindustrie en laat zien wat de rol van Nederland is in het wereldwijde voedselsysteem.

Debat over eiwitbalans in COV Meat Café

Debat over eiwitbalans in COV Meat Café

Tijdens het jaarlijkse COV Meat Café op 3 november spraken vijftig genodigden uit agri en food over de ideale eiwitbalans. De debatteerden over vragen als: Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke rol speelt de prijs bij de consument? Kun je vlees en vervangers wel met elkaar vergelijken?