Tien jaar passie voor de slager

14 mei 2024 Redactie Vleesmagazine
De online inspiratieomgeving Slagerspassie bestaat tien jaar. Inspiratie bieden is niet het enige doel. Ook biedt de online omgeving kennis over bijvoorbeeld veilig werken en voedselveiligheid.

“Slagerspassie is gestart vanuit de wens om inspiratie te delen en de branche zich blijvend te laten ontwikkelen”, zegt Marian Lemsom als voorzitter namens het bestuur van het Vormings- en Ontwikkelingsfonds Slagersbedrijf (VOS). “De online inspiratie-omgeving is voor medewerkers en ondernemers in het slagersvak en behandelt diverse onderwerpen in de slagerij. Maar Slagerspassie deelt ook de ervaringen van collega’s. Het is de plek waar je kennis en inspiratie opdoet over het slagersvak.”

Kennisdeling

In ruim honderd magazines behandelt Slagerspassie uiteenlopende zaken zoals ‘Gezondheid’, ‘Een leven lang leren’ en ‘Toonbankpresentatie’. Om kennisverdieping te realiseren worden bepaalde onderwerpen in een aantal opeenvolgende magazines behandeld, opgevolgd door een afsluitende toets. Deze zogenoemde kennismodules zijn ontwikkeld voor de onderwerpen ‘Hygiënisch werken’ en ‘Veilig werken’. Recent lanceerde Slagerspassie de nieuwe kennismodule ‘In gesprek met elkaar’. 

Slagers

Slagerspassie heeft bijna 8.500 gebruikers. Dat betekent dat bijna de helft van de branche gebruik maakt van Slagerspassie, aldus VOS. Er zijn bijna 4.000 certificaten behaald, voor het met goed gevolg afleggen van een kennistoets.

VOS heeft het gebruik van Slagerspassie makkelijker gemaakt door het weghalen van een inlogverplichting. Nu is dat alleen nog nodig voor het maken van een toets of het achterlaten van een reactie op foto’s. “Dat maakt Slagerspassie tot een geschikt instrument om ideeën en kennis op te doen voor iedereen met interesse in de slagerij”, besluit VOS. Bekijk het platform op www.slagerspassie.nl.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

Altijd op de hoogte blijven?