Tien genomineerden 'beste bal gehakt van Nederland

SLAGERSWERELD - De prijs voor de 'beste bal gehakt van Nederland' wordt dinsdag 13 november uitgereikt door de bekende culinair journalist Johannes van Dam. De genomineerden zijn bekend.

SLAGERSWERELD - De prijs voor de 'beste bal gehakt van Nederland' wordt dinsdag 13 november uitgereikt door de bekende culinair journalist Johannes van Dam. De genomineerden zijn bekend.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de VAS-beurs te Amsterdam.
De tien genomineerden voor de prijs zijn:
• Keurslagerij Ende Den Haag (Ypenburg)
• Slagerij Groeneveld Schiedam
• Keurslagerij Krijnen Bergen op Zoom
• Keurslagerij Van Hoof Udenhout
• Keurslagerij Van Strien 's Gravenmoer
• Slagerij 't Gildehuis Groningen
• Slagerij De Groene Weg Rotterdam
• Slagerij Jeursen Den Haag
• Slagerij Wapenaar Vlaardingen
• Culinair slagerij Wapenaar Vlaardingen

Iedere bij de KNS aangesloten slager kon zich inschrijven voor deze wedstrijd.

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.