Thomas Koppens vleeswaren Nederlands Kampioen bij Confrérie des Chevaliers

31 maart 2023 Redactie Vleesmagazine
Foto: Confrérie des Chevaliers

De winnaars van de internationale slagersvakwedstrijd Confrérie des Chevaliers zijn bekend. Thomas Koppens vleeswaren uit Someren gooide hoge ogen op en ontving een gouden medaille in de categorie Internationaal voor hun Bolvette. Tevens mag de slager zich Nederlands kampioen noemen.

In het Van der Valk hotel in Heerlen vond op zaterdag 25 maart de jaarlijkse prijsuitreiking plaats. Het thema was dit jaar ‘één Europa’. Volgens de organisatie namen nog niet eerder zoveel jonge enthousiaste slagers deel aan de internationale slagersvakwedstrijd. De Confrérie keurt producten in tien verschillende categorieën. Voor het Nederlands kampioenschap moeten slagers deelnemen met minimaal tien producten in vijf verschillende categorieën. De slager met het hoogste gemiddelde wint de titel.

Nederlands Kampioen

De Confrérie sprak van een felle strijd tussen de deelnemers, waarbij Thomas Koppens uiteindelijk aan het langste eind trok. “Nederlands kampioen worstmaken!!!”, reageert slager Thomas Koppens op Facebook. “Wat een eer! Dankzij het harde werk van ons hele team! Super trots!” De tweede plaats ging naar de winnaar van vorig jaar Natuurslagerij Schreinemachers uit Venlo. En de derde plaats was voor Slagerij Jan Pinckaers uit Sint Geertruid.

Coppa Mediterraneo 

Deze editie was er speciale aandacht voor mediterrane producten. Van typisch Italiaanse producten tot lokale producten die elementen uit Zuid-Europa bevatten. Geert Vanderheijden van Buysse Food Solutions reikte de speciale wisselbeker Coppa Mediterraneo uit. “Volgend jaar vindt er op deze Coppa Mediterraneo nog een uitbreiding plaats”, aldus de Confrérie. Dreugworst uit Enschede ontving in deze categorie een eervolle vermelding.

Prix d'honneur

Daarnaast was er de Prix d’honneur. Deze ging naar slagersleerling Christian Koekenberg, die hoog scoorde met zijn kalfslende. Dezelfde prijs ging naar hetlekkerstevlees.nl (chateaubriand) van slager Dirk Huisman. Hij presteerde het om in tien verschillende categorieën deel te nemen en medailles te halen.

Winnaars categorieën

In de tien categorieën van de wedstrijd reikte de Confrérie de volgende prijzen uit:

  • Categorie J1 (soep) Uitgekookt maaltijdservice (IJsselmuiden)
  • Categorie J3 (warme kant en klaar gerechten) Keurslager Horst (Epe)
  • Categorie I (grillworst) hetlekkerstevlees.nl (Dirk Huisman) Naaldwijk
  • Categorie G (gekookte producten) werd gewonnen door Worstmakerij Frans Gerritschen (Zevenaar) met als reservekampioen Slagerij Vincent Roetgering (Enter) met een runderlende
  • Categorie C (gerookte/rauwe hammen) Dreugworst (Enschede)
  • Categorie A werd gewonnen door De Worstmaker (Hoogeveen) met als reservekampioen Slagerij Rensink (Borne)

“Het hoogste podium was weliswaar heel internationaal, maar helaas ontbraken daar dit jaar Nederlandse deelnemers”, besluit de Confrérie.

Altijd op de hoogte blijven?