Ter Beke Groep in gesprek over overname Stegeman

7 oktober 2021
Foto: Pixabay

Ter Beke Groep voert gesprekken om Imperial Meat Products en Stegeman over te nemen. Het Belgische bedrijf laat in een persbericht weten in gesprek te zijn met de aandeelhouders van Imperial-Stegeman over de mogelijke aankoop van 100% van het aandelenkapitaal, maar is nog onzeker of dit ook gaat gebeuren. 

Het BeIgische Imperial Meat Products en het Nederlandse Stegeman zijn beide onderdeel van het Spaanse Campofrio. Dit vleesconcern heeft acht verschillende business units in Europa en de VS. Namelijk in Spanje, Italië, Portugal, VS, Duitsland, België, Frankrijk, Nederland en een joint venture in Roemenië. Sinds 2015 is Campofrio en dus ook Stegeman, onderdeel van Sigma Food group.

De geschiedenis van Stegeman gaat terug naar 1858 toen slager Johannes Stegeman een ambachtelijke spekslagerij in Deventer opende. Vandaag de dag produceert Stegeman in Wijhe vleeswaren, worsten en vegetarische producten.

Het Belgische Ter Beke produceert fijne vleeswaren en gerechten. Het bedrijf heeft twaalf vestigingen verspreidt over België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij de groep werken ongeveer 2.650 mensen. Ter Beke realiseerde in 2020 een omzet van 717,4 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven?