Techna Koude failliet verklaard

Techna Koude

Techna Koude International B.V., producent van koelmeubelen en winkelinterieurs, is op 25 oktober failliet verklaard door de rechtbank in Oost-Brabant.

Techna Koude ondersteunt ambachtelijke slagers, viswinkels, poeliers en bakkerijen met het interieur en de koelingen in hun winkels. Op 25 oktober is het faillissement uitgesproken door de rechtbank.

Directeur Willem Verhoeven: 'Het is heel gemakkelijk om de crisis de schuld te geven, maar we hebben het sinds 2008 ontzettend moeilijk gehad. Techna Koude was een gezond bedrijf en we hadden een goede reservepot. Sinds 2008 merkten we dat slagers minder geneigd waren te investeren door de onzekere economische situatie en de ondernemers die wel wilden investeren, kregen geen voet aan de grond bij de bank.'

Techna Koude wist dit op te vangen door zich te richten op kleine verbouwingen, die ondernemers uit hun eigen kapitaal konden bekostigen. 'Ondanks onze toespitsing op exclusiviteit waren ondernemers steeds minder bereid hierin te investeren. We merkten bovendien dat de concurrentie erg sterk was.'

'Ook dit is ondernemerschap'

Verhoeven maakt een verslagen indruk. 'Dit is het ondernemerschap en helaas heb ik deze strijd verloren. Ik heb het 35 jaar met heel veel plezier gedaan, ik ben er dag en nacht mee bezig geweest. Iemand zei tegen me "Je hebt je medewerkers wel de crisis door geholpen". Zo had ik er nog niet naar gekeken, maar zo is het wel. We hadden het zwaar, maar door creatief te zijn, hebben we het nog best lang volgehouden.'

Verslagenheid onder medewerkers

Onder de 14 medewerkers van Techna Koude heerst ook verslagenheid volgens Verhoeven. 'Normaal is oktober een drukke maand en zij merkten natuurlijk ook dat het nu niet goed ging. Gelukkig is een deel van de medewerkers alweer aan het werk. Het zijn stuk voor stuk goede vakmensen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ze snel weer goed en passend werk vinden.' Verhoeven wil zijn klanten bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en wenst iedereen in de sector een goede toekomst toe.

Van een doorstart is geen sprake. Als curator is aangesteld mr. R.F.W. van Seumeren. Het insolventienummer van deze zaak is F.01/17/377. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar.

Lees ook
Dagje slagerijen bekijken

Dagje slagerijen bekijken

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

De extra medewerker

De extra medewerker

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het thema interieur.

‘Het mooiste is dat hier een echte huiskamersfeer heerst’

‘Het mooiste is dat hier een echte huiskamersfeer heerst’

Natuurlijk draait het in de slagerij in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag.