Tavola: nieuwe hamlijn Jos Slippens (foto's)

attachment-001_food-image-VLS4756I01

KORTRIJK – Jos Slippens Vleeswaren uit Opmeer heeft op de Belgische delicatessenbeurs Tavola een nieuwe hamlijn gepresenteerd. Onder het merk 'Westfries' brengt Jos Slippens een reeks hamproducten op de markt.

KORTRIJK – Jos Slippens Vleeswaren uit Opmeer heeft op de Belgische delicatessenbeurs Tavola een nieuwe hamlijn gepresenteerd. Onder het merk ‘Westfries’ brengt Jos Slippens een reeks hamproducten op de markt.


‘Nee, het vlees is niet van West-Friese varkens’, erkent Henk Hoogeweg van Jos Slippens. ‘Maar omdat ons bedrijf in West-Friesland zit, hebben wij het zo genoemd.'


Slippens speelt met de producten in op de toenemende vraag naar ambachtelijke producten, liefst met een streekstempel.

Ambachtelijk

‘Natuurlijk zijn wij een vleeswarenfabriek, maar dat wil niet zeggen dat onze producten niet ambachtelijk worden gemaakt’, zegt Hoogeweg. ‘Wij hebben bijvoorbeeld twintig slagers in dienst die onze hammen elke dag met de hand ‘touwen’. Daar komt geen machine aan te pas.’


Nieuwe hamlijn van Jos Slippens straalt ambacht uit


Voor de export is er nog een echte West-Friese molen aan toegevoegd

Lees ook:

Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage) (10 maart 2008)

Tavola: Plopburgers en Bumbaschijven (11 maart 2008)

'Tavola belangrijker dan Foodweek' (11 maart 2008)

Tavola: Slicer begeeft zich op vega-markt (11 maart 2008)

Tavola: filet in tonijnsaus nieuw van Ladessa (11 maart 2008)

Foto-impressie van Anuga (15 oktober 2007) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Tavola

Alle berichten over Anuga

Alle berichten over Sial

Meer over
Lees ook
Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

De ambulante handel heeft een enorme stap gemaakt op het gebied van ‘schaarse vergunningen’. Voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft een onderzoeksrapport overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer.Verschillende ambulante handelaren, waaronder bakkers, slagers en visspecialisten, hebben de geldigheidsduur...

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, is vanaf 14 oktober 2019 begonnen met de wekelijkse DCA-notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen. Dit zijn de gemiddelde slachterij/grossier prijsmutaties voor de lopende week ten opzichte van die van de week daarvoor.Het gaat bij de noteringen om: Karkas, Buiken, Hammen, Spek, Ribben, Wangen, Nekken met been,...