Tapasandwich

Aafke Laumen weet de klanten aan zich te binden door voortdurend klaar te staan met haar tips en ideeën. De slagerij hebben de Laumens afgestoten. Ze leggen zich nu toe op de catering en hun kookstudio.

Aafke Laumen weet de klanten aan zich te binden door voortdurend klaar te staan met haar tips en ideeën. De slagerij hebben de Laumens afgestoten. Ze leggen zich nu toe op de catering en hun kookstudio.

 

Grondstoffen:Casinobrood

Gehakt

Gebakken champignons

Hulpstoffen:Vleugje knoflookpoeder

15 gram rode pesto

15 gram Willy Pilz (Raps)

French Garden Dressing (Verstegen)

Bereiding:Vermeng mager gehakt met de rode pesto, ragfijn gesneden champignons en de Willy Pilz. Voeg knoflook toe naar smaak. Ontdoe het gesneden casinobrood van de korsten. Beleg een snee met een dikke laag gehakt en dek hem af met een tweede snee brood. Druk de helften goed op elkaar en snijd de sandwich in driehoekjes. Maak een papje van: 40% vloeibaar eiwit en eigeel, 40% water met aangemaakte bloem en 20% French Garden dressing. Dompel daar de driehoekjes in en haal ze door fijn paneermeel. Laat ze een half uurtje rusten en frituur ze daarna goudbruin op 170-180° Celsius gedurende drie tot vier minuten.

 

 

Traiteur, kookstudio Laumen is gevestigd aan de Rijksweg in Velden. Laumen heeft zich toegelegd op cateringactiviteiten en een kookstudio waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Een zelfbedachte lekkernij is de tapasandwich. Ze worden voor € 15,- per kilo met een marge van circa tachtig procent verkocht.

 

Lees ook
Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

Inschrijving voor Lekkerste Bal Gehakt geopend

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de laatste KNS-vakwedstrijd van het jaar: Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Op 26 september vindt de keuring plaats. In tegenstelling tot afgelopen jaar is er dit jaar maar één ronde.De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de VAS in november. Winnaar 2018 In 2018 maakte Keurslagerij Marco van Strien de Lekkerste...

Smakelijk recept: Gegrild kalfsgehakt met pruim en abrikoos

Smakelijk recept: Gegrild kalfsgehakt met pruim en abrikoos

Met feestdagen zoals Moederdag, Pinksteren en Kerst mag het boterhambeleg wel wat luxer zijn. Vanuit die gedachte heeft Nathan Burggraaf dit gegrilde kalfsgehakt met pruim en abrikoos bedacht. ‘Het is een variant op ons recept voor gevulde kalkoen. Daaraan voegen we eveneens de wat zoete pruim en abrikoos toe.’ Door de gedroogde vruchten te gebruiken,...

Wereldbakker Wijnand maakt gehaktbollen

Wereldbakker Wijnand maakt gehaktbollen

Wereldbakker Wijnand uit Laren maakt een nieuwe variant op appelbollen: gehaktbollen.  Brood en vlees gaan goed samen. In deze tijd dat de zoetigheid de consument om de oren vliegt, gaan bakkers ook aan de slag met hartige producten. Naast het vertrouwde worstenbroodje en natuurlijk het saucijzenbroodje, zijn er in bakkerswinkels veelvuldig gehaktstaven...