Tapasandwich

Aafke Laumen weet de klanten aan zich te binden door voortdurend klaar te staan met haar tips en ideeën. De slagerij hebben de Laumens afgestoten. Ze leggen zich nu toe op de catering en hun kookstudio.

Aafke Laumen weet de klanten aan zich te binden door voortdurend klaar te staan met haar tips en ideeën. De slagerij hebben de Laumens afgestoten. Ze leggen zich nu toe op de catering en hun kookstudio.

 

Grondstoffen:Casinobrood

Gehakt

Gebakken champignons

Hulpstoffen:Vleugje knoflookpoeder

15 gram rode pesto

15 gram Willy Pilz (Raps)

French Garden Dressing (Verstegen)

Bereiding:Vermeng mager gehakt met de rode pesto, ragfijn gesneden champignons en de Willy Pilz. Voeg knoflook toe naar smaak. Ontdoe het gesneden casinobrood van de korsten. Beleg een snee met een dikke laag gehakt en dek hem af met een tweede snee brood. Druk de helften goed op elkaar en snijd de sandwich in driehoekjes. Maak een papje van: 40% vloeibaar eiwit en eigeel, 40% water met aangemaakte bloem en 20% French Garden dressing. Dompel daar de driehoekjes in en haal ze door fijn paneermeel. Laat ze een half uurtje rusten en frituur ze daarna goudbruin op 170-180° Celsius gedurende drie tot vier minuten.

 

 

Traiteur, kookstudio Laumen is gevestigd aan de Rijksweg in Velden. Laumen heeft zich toegelegd op cateringactiviteiten en een kookstudio waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Een zelfbedachte lekkernij is de tapasandwich. Ze worden voor € 15,- per kilo met een marge van circa tachtig procent verkocht.

 

Lees ook
Wim Ballieu maakt vijfdelige tv-serie over ultieme gehaktballen

Wim Ballieu maakt vijfdelige tv-serie over ultieme gehaktballen

Hoe maak je de allerlekkerste gehakballen? Met welk gehakt gedraaid? Stevig of lekker rul? Met een vette jus of gevuld met een smeuïge saus? In de nieuwe vijfdelige tv-serie Bal National, op kooktv-zender njam!, onthult de Belgische chef-kok en gehaktbalautoriteit Wim Ballieu al zijn geheimen. Gevulde gehaktbal Ballieu veroverde België met de gehaktballenrestaurants...

Van Strien draait opnieuw Lekkerste Bal Gehakt

Van Strien draait opnieuw Lekkerste Bal Gehakt

De Lekkerste Bal Gehakt 2020 is gewonnen door Keurslager van Strien uit ’s-Gravenmoer. Het is de derde keer dat Van Strien deze vakwedstrijd wint, een unicum in deze strijd.Slager Marco van Strien won woensdag 30 september de eerste prijs in de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt 2020, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Het...

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

De keuring van de inzendingen voor de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2020 zit erop en de jury heeft een top 10 gekozen. De prijsuitreiking vindt dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 september.De finalisten zijn in willekeurige volgorde: Slagerij & Traiteur Beerens; Keurslagerij Tim Janssen; Slagerij Smit; Slagerij & Traiteur...