Syntens en Food Valley bezegelen samenwerking

13 augustus 2012 Lucien Joppen

NIEUWEGEIN - Food Valley en Syntens hebben afgelopen woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide organisaties willen door een bundeling van krachten beter inspelen op de wensen van individuele ondernemers.

NIEUWEGEIN - Food Valley en Syntens hebben afgelopen woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide organisaties willen door een bundeling van krachten beter inspelen op de wensen van individuele ondernemers.


In het Innovatiehuis in Nieuwegein zetten Roger van Hoesel, directeur Stichting Food Valley en Herman Hovestad, algemeen directeur van Syntens, hun handtekening onder de overeenkomst.


Beide organisaties, die al twee jaar onofficieel samenwerken, zullen ze hun achterban – bedrijven en adviseurs - mobiliseren om activiteiten voor het MKB onder de aandacht te brengen. Adviseurs van Stichting Food Valley en Syntens delen ook minimaal twee keer per jaar kennis. Ook bundelen Syntens en Food Valley hun krachten op gebied van marketing en communicatie.


Adviseur Jan Willem Bot van Syntens: ‘In het kluitje rondom Food Valley zit enorm veel kennis in één bepaalde regio. De kennis in het Syntens-netwerk, opgeslagen in adviseurs en individuele bedrijven, zit in het gehele land. Door deze geconcentreerde en verspreide kennis te bundelen, willen we hier meer rendement uit halen. Deze kennisuitwisseling zal onder meer plaatsvinden via workshops waaraan ondernemers kunnen deelnemen. Deze vonden al plaats, maar we gaan deze vaker organiseren.’


De samenwerking is aangegaan voor onbepaalde tijd. Wel wordt twee keer per jaar de voortgang besproken en het laatste kwartaal van elk jaar wordt de uitvoering van de samenwerking geëvalueerd en worden afspraken voor het daaropvolgende jaar gemaakt.


Bekijk het nieuwsarchief op artikelen over Food Valley

Altijd op de hoogte blijven?