Swinkels blij met resultaat in Oman

attachment-001_food-image-VLS14087I01

MUSCAT - Henny Swinkels van VanDrie Group is blij met de toezegging van Oman dat het veterinair gezondheidscertificaat op korte termijn beschikbaar komt. Dit is nodig om kalfsvlees te mogen exporteren.

MUSCAT - Henny Swinkels van VanDrie Group is blij met de toezegging van Oman dat het veterinair gezondheidscertificaat op korte termijn beschikbaar komt. Dit is nodig om kalfsvlees te mogen exporteren.

Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie, maakt deel uit van de delegatie die samen met Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima is begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan Oman.

Kalfsvlees exporteren

Het certificaat is voor VanDrie Group nodig om kalfsvlees naar Oman te mogen exporteren. De missie is onderdeel van het staatsbezoek van Koningin Beatrix dat op dit moment plaatsvindt in de Golfregio. De inzet van Minister Verhagen van het Ministerie EL&I heeft ertoe geleid dat ook in Oman overeenstemming is bereikt over de inhoud van het veterinair gezondheidscertificaat.

Afgelopen dinsdag sprak het Nederlandse bedrijfsleven, onder leiding van VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes, in een rondetafelconferentie met de bewindspersonen uit overheid en bedrijfsleven van Oman. 

Ruim vijftien jaar geleden sloten de Golfstaten hun grenzen voor Nederlands kalfsvlees vanwege de ziekte BSE. In 2010 is besloten de importstop op te heffen. Voorwaarde hierbij is dat met iedere Golfstaat afzonderlijk afspraken worden gemaakt over de inhoud van het benodigde veterinair gezondheidscertificaat. Met Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit zijn de afspraken inmiddels rond. Voor Qatar denkt VanDrie Group ook op zeer korte termijn het gezondheidscertificaat te krijgen.

 

Lees ook
Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco brengt onder de naam Duke's Cuisine een nieuwe conveniencelijn voor de horeca op de markt. Het assortiment bestaat uit gegaarde, verse en bevroren kalfs-, rund- & varkensvleesproducten.

Krimp veestapel lost stikstofcrisis niet op

Krimp veestapel lost stikstofcrisis niet op

Gisteren publiceerde RTL Nieuws dat het kabinet de stikstofuitstoot wil oplossen door de veestapel de komende jaren met 30 procent te verminderen. Marijke Everts, Director Corporate Affairs van VanDrie Group, reageert: “'Krimp veestapel is niet de oplossing voor de stikstofcrisis.”

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.