SVO van start in Rotterdamse Markthal

markthal

De opening van de SVO vakopleiding food in de Rotterdamse Markthal is op dinsdag 4 februari.

Na ruim tien jaar aan de Schiekade in Rotterdam gaat de Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuizen. SVO krijgt een nieuwe locatie in de Markthal in hartje Rotterdam. Deze inspirerende omgeving is volgens SVO ideaal om vakmensen in de foodbranche op te leiden: studenten stappen vanuit het klaslokaal direct de wereld van food binnen.

Schiekade

SVO vakopleiding food is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland, waaronder de locatie aan de Schiekade in Rotterdam. Deze ruimte sluit echter niet meer aan op de ambities van SVO voor het bieden van innovatief onderwijs. ‘We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal’, liet Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO eerder al weten. ‘Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk, zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen. De Markthal is één van de meest inspirerende foodlocaties van Nederland en is daarom een ideale locatie om onze opleidingen te geven.’

Inloop

De inloop is op 4 februari tussen 16 uur en 16.30 uur. Wethouder Barbara Kathmann opent om 16.30 uur op een originele manier de nieuwe onderwijslocatie.

Lees ook
Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

De training ‘Worstmakerij Basis’ gaat in september en oktober weer van start op de locaties Rijswijk en Zwolle van SVO. Alle facetten van de worstmakerij komen in deze training naar voren die goed toepasbaar zijn in de slagerij. Heb je interesse? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.In zestien dagen stappen deelnemers in de wereld van worstmaken. De training...

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. De mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij start met 35 procent meer studenten. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen...

SVO start met baangarantie

SVO start met baangarantie

Veel studenten hebben zich bij SVO vakopleiding food en andere opleiders ingeschreven om kok te worden. Vanwege de coronacrisis is er echter veel onzekerheid in de horecasector. Daarom is SVO onlangs gestart met het omscholen van horecamedewerkers richting de foodsector. Aan studenten die voor dit traject kiezen, wordt baangarantie geboden.Karel de...