SVO van start in Rotterdamse Markthal

markthal

De opening van de SVO vakopleiding food in de Rotterdamse Markthal is op dinsdag 4 februari.

Na ruim tien jaar aan de Schiekade in Rotterdam gaat de Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuizen. SVO krijgt een nieuwe locatie in de Markthal in hartje Rotterdam. Deze inspirerende omgeving is volgens SVO ideaal om vakmensen in de foodbranche op te leiden: studenten stappen vanuit het klaslokaal direct de wereld van food binnen.

Schiekade

SVO vakopleiding food is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland, waaronder de locatie aan de Schiekade in Rotterdam. Deze ruimte sluit echter niet meer aan op de ambities van SVO voor het bieden van innovatief onderwijs. ‘We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal’, liet Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO eerder al weten. ‘Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk, zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen. De Markthal is één van de meest inspirerende foodlocaties van Nederland en is daarom een ideale locatie om onze opleidingen te geven.’

Inloop

De inloop is op 4 februari tussen 16 uur en 16.30 uur. Wethouder Barbara Kathmann opent om 16.30 uur op een originele manier de nieuwe onderwijslocatie.

Lees ook
SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

Digital Chef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten.

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

Op haar dertiende ging Manon Cornelissen (19) aan de slag als afwashulp bij Slagerij John Neidhöfer in Den Oever en ze is er nooit meer weggegaan. Ze rondde twee slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af en is nu bezig met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Ik ga aan de slag met het verlagen van onze inkoopkosten.”

Open dag SVO vakopleiding food

Open dag SVO vakopleiding food

Op 22 april organiseert SVO vakopleiding food een open dag. Verschillende locaties openen de deuren voor toekomstige studenten. Vanwege de coronamaatregelen moeten belangstellenden van te voren een tijdslot reserveren.