SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van MetaChef

7 juni 2021 Redactie Food

MetaChef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten. 

"Tijdens de eerste meeting met MetaChef zagen we een aantal 3D levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend", zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Leren en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food & horeca onderwijs in Nederland en ook internationaal.”

Meesterslager

MetaChef werkte voor de collectie vleesproducten voor SVO samen met Meesterslager Herman Ter Weele. Hij bereidde alle technische delen van het varken voor voor de beste kwaliteit 3D beelden voor het lesmateriaal. "Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken", zegt Herman Ter Weele. "Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D."

MetaChef

Voor de 3D modellen gebruikt MetaChef is de eigen gebouwde collectie (CGF’s-computer generated food). In de Digital Food Factory combineren ze deze modellen met verpakking en grafisch ontwerp tot 3D animaties. Relaties in de foodindustrie, foodretail en onderwijs kunnen hiermee op een hele efficiënte wijze hun voordeel doen door nieuwe VR-toepassingen binnen ontwikkeling, marketing en opleiding.

SVO food opleiding

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt diverse mbo-opleidingen voor slagerijen, vis- & groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten en out of home bedrijven zoals restaurants en cafetaria’s. Het opleidingsaanbod sluit aan op de praktijk en de lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk.

Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?