SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

Samenwerking SVo en Digital Food

 

Digital Chef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten. 

"Tijdens de eerste meeting met Digital Chef zagen we een aantal 3D levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend", zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Leren en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food & horeca onderwijs in Nederland en ook internationaal.”

Meesterslager

Digital Chef werkte voor de collectie vleesproducten voor SVO samen met Meesterslager Herman Ter Weele. Hij bereidde alle technische delen van het varken voor voor de beste kwaliteit 3D beelden voor het lesmateriaal. "Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken", zegt Herman Ter Weele. "Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D."

Digital Chef

Voor de 3D modellen gebruikt Digital Chef is de eigen gebouwde collectie (CGF’s-computer generated food). In de Digital Food Factory combineren ze deze modellen met verpakking en grafisch ontwerp tot 3D animaties. Relaties in de foodindustrie, foodretail en onderwijs kunnen hiermee op een hele efficiënte wijze hun voordeel doen door nieuwe VR-toepassingen binnen ontwikkeling, marketing en opleiding.

SVO food opleiding

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt diverse mbo-opleidingen voor slagerijen, vis- & groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten en out of home bedrijven zoals restaurants en cafetaria’s. Het opleidingsaanbod sluit aan op de praktijk en de lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk.

Dossiers
Lees ook

Ondernemen: elke dag is uitdagend

De mei-editie van Vleesmagazine 2019 staat in het teken van ondernemen. I love it!Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen! Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met...

Kick-off Week van de Slager op 13 mei

Kick-off Week van de Slager op 13 mei

De kick-off voor de Week van de Slager 2019 vindt plaats op maandag 13 mei bij SVO vakopleiding food in Rijswijk. Bij de aftrap laten leerlingen van SVO vakopleiding food de veelzijdigheid van het slagersvak zien en proeven op de barbecue. Het thema voor 2019 is: Een verrassend veelzijdig vak.Wilma Daams, werknemersvoorzitter van de Stichting Opleidingsfonds...

Expertisecentrum levert eerste lichting gecertificeerde productkeurmeesters

Expertisecentrum levert eerste lichting gecertificeerde productkeurmeesters

De slagers die de opleiding tot gecertificeerd productkeurmeester succesvol hebben afgerond kregen op maandag 4 februari hun certificaat uit handen van trainer Paul van Trigt. De negen slagers zijn de eerste productkeurmeesters met een officieel certificaat. De opleiding is opgezet door het Expertisecentrum voor het Slagersambacht in samenwerking met...