SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

Samenwerking SVo en Digital Food

 

Digital Chef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten. 

"Tijdens de eerste meeting met Digital Chef zagen we een aantal 3D levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend", zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Leren en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food & horeca onderwijs in Nederland en ook internationaal.”

Meesterslager

Digital Chef werkte voor de collectie vleesproducten voor SVO samen met Meesterslager Herman Ter Weele. Hij bereidde alle technische delen van het varken voor voor de beste kwaliteit 3D beelden voor het lesmateriaal. "Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken", zegt Herman Ter Weele. "Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D."

Digital Chef

Voor de 3D modellen gebruikt Digital Chef is de eigen gebouwde collectie (CGF’s-computer generated food). In de Digital Food Factory combineren ze deze modellen met verpakking en grafisch ontwerp tot 3D animaties. Relaties in de foodindustrie, foodretail en onderwijs kunnen hiermee op een hele efficiënte wijze hun voordeel doen door nieuwe VR-toepassingen binnen ontwikkeling, marketing en opleiding.

SVO food opleiding

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt diverse mbo-opleidingen voor slagerijen, vis- & groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten en out of home bedrijven zoals restaurants en cafetaria’s. Het opleidingsaanbod sluit aan op de praktijk en de lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk.

Dossiers
Lees ook
SVO van start in Rotterdamse Markthal

SVO van start in Rotterdamse Markthal

De opening van de SVO vakopleiding food in de Rotterdamse Markthal is op dinsdag 4 februari.Na ruim tien jaar aan de Schiekade in Rotterdam gaat de Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuizen. SVO krijgt een nieuwe locatie in de Markthal in hartje Rotterdam. Deze inspirerende omgeving is volgens SVO ideaal om vakmensen in de foodbranche...

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen? Hoe zou het MKB eruitzien als deze sectoren meer zouden samenwerken? Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding Food organiseerden gisteren een eerste Food & Design meet-up in Zwolle.Thema van de door Cibap vakschool en SVO vakopleiding Food georganiseerde meet-up was 'the art of storytelling...

VMBO-leerlingen maken kennis met SVO vakopleiding food

VMBO-leerlingen maken kennis met SVO vakopleiding food

Rum 120 Leerlingen van de VMBO opleiding De Rooi Pannen uit Eindhoven zijn door de SVO locatie in Best uitgenodigd voor een uitvoerige kennismaking. De leerlingen werden verdeeld in een viertal groepen die gedurende zo’n 35 minuten een drietal praktijklokalen bezochten en een theorielokaal.Het doel van het bezoek van de jongeren was de wereld van food...