SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

SVO maakt het aanbod van diverse trainingen van trainers uit de praktijk bekend op de website foodacademy.svo.nl/ikblijfvers. Van trainingen om nieuwe vaardigheden aan te leren zoals worst maken of pizza bakken, tot vakopleidingen slagerij, vis of patisserie. “Vanaf vandaag kan iedereen uit de foodretail, foodservice, foodindustrie en horeca zich een leven lang ontwikkelen in zijn of haar vakgebied door het volgen van een training of vakopleiding,” zegt Martijn Rosink, projectleider SVO food academy. 

SVO: “Opleiden gaat over meer dan alleen up-to-date blijven. Het gaat om het flexibel, wendbaar en toekomstbestendig maken van je onderneming. Juist daarom stelt SVO food academy zich als doel kennis en vaardigheden van iedereen die werkzaam is in de foodsector te vergroten en actueel te houden.”

STAP-budget

Sinds 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland die werkt of werkzoekende is het STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor training en ontwikkeling. Het STAP-budget kan men vanaf medio april inzetten voor veel trainingen van de SVO food academy.

Dossiers
Lees ook
‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

Maurits Hein wist na de middelbare school nog niet precies wat hij wilde gaan doen, maar na een zoektocht koos hij vol enthousiasme voor het slagersvak. Hij werkt bij Slagerij Pott en Zoon in Utrecht en volgt bij SVO de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij.

‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

Dat Devin Bouma (20) slager zou worden, zat er altijd al in. Zijn ouders zijn eigenaar van Slagerij Bouma in Steenwijkerwold. Devin is erg sportief en ontwikkelde voor de slagerij met succes negen verschillende sportmaaltijden. “Maaltijden hebben de toekomst.”

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

Ruim dertig jaar werkte hij bij een bank en nu heeft Willem Kouwenoord (52) zijn eigen worstmakerij/rookhuis. Bij SVO volgde hij de training Worstmaker en komend schooljaar start hij met de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij. “Ik ga de basis leren.”