SVO start met baangarantie

Karel-de-Leest-IMG-0407

Veel studenten hebben zich bij SVO vakopleiding food en andere opleiders ingeschreven om kok te worden. Vanwege de coronacrisis is er echter veel onzekerheid in de horecasector. Daarom is SVO onlangs gestart met het omscholen van horecamedewerkers richting de foodsector. Aan studenten die voor dit traject kiezen, wordt baangarantie geboden.

Karel de Leest, voorzitter van het College van Bestuur van SVO, spreekt over een win-winsituatie. ‘De versbranche zit te springen om medewerkers, terwijl er in de horeca minder banen beschikbaar komen. Veel mensen werken in de horeca en bij ons staan ook een groot aantal horecastudenten ingeschreven, maar we merken duidelijk dat door coronamaatregelen de onzekerheid toeneemt. Bedrijven lijden verlies, gaan failliet en werknemers worden ontslagen. Daarom bieden wij werknemers en studenten de kans om zich om te laten omscholen richting de versdetailhandel en -industrie. Daarbij kunnen wij hen baangarantie bieden.'

Vierhonderd belangstellenden

SVO heeft de campagne voor deze omscholing 2,5 weken geleden gelanceerd. Inmiddels hebben er al vierhonderd belangstellenden zich gemeld. Daarvan hebben twintig geïnteresseerden een gesprek aangevraagd. ‘Deze cijfers tonen aan dat onze omscholing in behoefte voorziet’, aldus De Leest. ‘Als geïnteresseerden zich bij ons melden, dan worden ze aan één van onze adviseurs gekoppeld. Deze adviseurs, die contact hebben met alle leerbedrijven, gaan een gesprek aan met de kandidaten om te bespreken naar welke sector hun voorkeur uitgaat en hoeveel ervaring diegene heeft. Vervolgens wordt een onderwijsplan opgesteld, of wordt er contact opgenomen met een leerbedrijf, zodat de kandidaat de aanvullende kennis in de praktijk kan opdoen.’

Na de vakantie wordt het omscholingstraject geëvalueerd. ‘De kans is zeker aanwezig dat we het traject verlengen, want we verwachten dat de horeca nog flinke klappen krijgt.’

 
Lees ook
Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en wat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksgoederenregime ingrijpend veranderd. Indien u vóór 1 januari 2018 in het huwelijksbootje bent gestapt, geldt de algehele wettelijke gemeenschap van goederen. Zo valt bij ondernemers ook de eigen zaak na het huwelijk in de gemeenschap.