SVO start met baangarantie

Karel-de-Leest-IMG-0407

Veel studenten hebben zich bij SVO vakopleiding food en andere opleiders ingeschreven om kok te worden. Vanwege de coronacrisis is er echter veel onzekerheid in de horecasector. Daarom is SVO onlangs gestart met het omscholen van horecamedewerkers richting de foodsector. Aan studenten die voor dit traject kiezen, wordt baangarantie geboden.

Karel de Leest, voorzitter van het College van Bestuur van SVO, spreekt over een win-winsituatie. ‘De versbranche zit te springen om medewerkers, terwijl er in de horeca minder banen beschikbaar komen. Veel mensen werken in de horeca en bij ons staan ook een groot aantal horecastudenten ingeschreven, maar we merken duidelijk dat door coronamaatregelen de onzekerheid toeneemt. Bedrijven lijden verlies, gaan failliet en werknemers worden ontslagen. Daarom bieden wij werknemers en studenten de kans om zich om te laten omscholen richting de versdetailhandel en -industrie. Daarbij kunnen wij hen baangarantie bieden.'

Vierhonderd belangstellenden

SVO heeft de campagne voor deze omscholing 2,5 weken geleden gelanceerd. Inmiddels hebben er al vierhonderd belangstellenden zich gemeld. Daarvan hebben twintig geïnteresseerden een gesprek aangevraagd. ‘Deze cijfers tonen aan dat onze omscholing in behoefte voorziet’, aldus De Leest. ‘Als geïnteresseerden zich bij ons melden, dan worden ze aan één van onze adviseurs gekoppeld. Deze adviseurs, die contact hebben met alle leerbedrijven, gaan een gesprek aan met de kandidaten om te bespreken naar welke sector hun voorkeur uitgaat en hoeveel ervaring diegene heeft. Vervolgens wordt een onderwijsplan opgesteld, of wordt er contact opgenomen met een leerbedrijf, zodat de kandidaat de aanvullende kennis in de praktijk kan opdoen.’

Na de vakantie wordt het omscholingstraject geëvalueerd. ‘De kans is zeker aanwezig dat we het traject verlengen, want we verwachten dat de horeca nog flinke klappen krijgt.’

 
Lees ook
‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

Twintig jaar geleden begonnen haar ouders Vers Vleesboerderij Savelkouls, een boerderijwinkel met een varkensboerderij en slachterij. Lieke Savelkouls (25) ging eerst een andere richting op, maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ze gaat het bedrijf alsnog overnemen en volgt daarom nu de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO vakopleiding food.

ESA legt slacht tijdelijk stil

ESA legt slacht tijdelijk stil

Kalfsvleesverwerker ESA, onderdeel van VanDrie Group, legde op 4 augustus de slachtactiviteiten tijdelijk stil vanwege een aantal coronabesmettingen van werknemers. De andere activiteiten gaan wel gewoon door. Dat meldt VanDrie Group op de website.

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.