SVO houdt online open avond

openingsfoto

Vanwege de coronamaatregelen houdt SVO op donderdag 26 november een online open avond. De start is om 19.30 uur. De open avond bestaat uit twee delen: een algemene kennismaking met SVO en een kijkje in de keuken bij de gewenste opleiding.

Tijdens het kijkje in de keuken gaan de belangstellenden online op bezoek bij de opleiding(en) van hun keuze. Via een chat kunnen ze vragen stellen. De vragen worden live beantwoord door een student en docent. Een andere student bereidt een gerecht of product.

Meer studenten

Vanaf dit schooljaar gaan fors meer studenten een mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij volgen bij SVO. Tijdens deze deeltijdopleiding leren studenten de basis van het slagersvak. Ze gaan één dag in de week naar school en werken de rest van de week bij hun leerbedrijf. ‘Tegen alle trends en verwachtingen in, is het aantal studenten ten opzichte van vorig jaar gestegen met bijna 35 procent, van 160 naar 215’, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. ‘De afgelopen jaren moesten we soms een locatie sluiten, omdat er niet voldoende studenten waren. Het tegenovergestelde is nu het geval. De stijging gaat ook niet ten koste van onze andere opleidingen. Het slagersvak zit echt in de lift.’

Investeren in werving slagerijmedewerkers

De stijging is te danken aan verschillende ontwikkelingen. De slagerijbranche had de afgelopen jaar veel moeite om vacatures in te vullen. SVO vakopleiding food investeerde samen met de branche en slagerijen stevig in het werven van nieuwe medewerkers. Er werd voorlichting gegeven op scholen en studiebeurzen en er kwam veel aandacht voor innovatie in de branche, zoals het ontwikkelen van plantaardige producten.

Invloed coronacrisis

De coronacrisis zorgde ervoor dat deze inspanningen nog sneller hun vruchten afwierpen. ‘Veel slagerijen die leveren aan consumenten hebben uitstekende maanden achter de rug’, zegt De Rijder. ‘Nederlanders waren veel meer thuis, steunden lokale ondernemers en besteedden veel aandacht aan eten. Slagers die zich onderscheidden van hun concurrenten, profiteerden daarvan. De coronacrisis zorgde er tegelijk voor dat veel jongeren hun baan kwijtraakten. Die ontwikkelingen kwamen bij elkaar: slagerijen kregen dankzij hun stijgende omzet meer ruimte om mensen aan te nemen en om te investeren in opleidingen. Bovendien waren er opeens mensen beschikbaar om de vacatures in de slagerij in te vullen. Dat geeft vertrouwen in de toekomst van het slagersvak.’

SVO vakopleiding food

SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere foodservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vijf locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Voor meer info over de open avond en aanmelding klink op deze link.

 
Lees ook
Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.

Tot het uiterste

Tot het uiterste

Ik mag toch onderhand wel aannemen dat we zo langzamerhand weer wat beweging in de economie gaan krijgen. Dat we afscheid hebben genomen van de avondklok en dat we ons weer druk kunnen maken over hoe we de volgende dag alles af kunnen krijgen.

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.