SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Preview-foto-s_Food-Design-meetup-5

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen? Hoe zou het MKB eruitzien als deze sectoren meer zouden samenwerken? Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding Food organiseerden gisteren een eerste Food & Design meet-up in Zwolle.

Thema van de door Cibap vakschool en SVO vakopleiding Food georganiseerde meet-up was 'the art of storytelling in de digitale omgeving'. Daarbij werd onderzocht wat de impact van storytelling is op de aantrekkelijkheid van een product.

Food & Design vullen ons dagelijks bestaan. Food is brandstof, bouwstof en de ultieme verbinder. Design is in alle aspecten van ons leven aanwezig en voorziet ons leven en onze omgeving van vorm en verhaal. Zo sprak foodblogger en journalist Jonneke de Zeeuw van Mooncake over de pareltjes in de foodbranche en waarom hun verhaal ertoe doet.

Storytelling

Ook de MKB’er kwam aan het woord. Remco Sluiter is eigenaar van UwStadsboer. Hij vertelde als succesvol ondernemer zijn verhaal over hoe belangrijk storytelling is voor zijn bedrijf en gaf ook aan waar zijn vraagstukken nog liggen. Hoe zorg je ervoor dat je product het juiste verhaal vertelt? Jessica Kittle liet de deelnemers in haar workshop zien hoe je met weinig middelen een perfect plaatje kan maken voor social media.

[intermezzo: 1]  
Lees ook
FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

Twintig jaar geleden begonnen haar ouders Vers Vleesboerderij Savelkouls, een boerderijwinkel met een varkensboerderij en slachterij. Lieke Savelkouls (25) ging eerst een andere richting op, maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ze gaat het bedrijf alsnog overnemen en volgt daarom nu de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO vakopleiding food.

‘Productieafdeling slagerij is veel boeiender dan mensen denken’

‘Productieafdeling slagerij is veel boeiender dan mensen denken’

Maureen Wijnands (17) begon als afwashulp bij Beerens Slagerij & Traiteur in Best, maar vroeg haar werkgever al snel het hemd van het lijf over vleesdelen, worst maken en ­productiewerkzaamheden. Ze wil alles leren over het slagersvak. Daarom startte ze dit jaar met de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food.