SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

10 december 2021 vleesmagazine
Foto: Compaxo

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

Momenteel zijn er in Nederland meer vacatures dan werkzoekenden, waardoor veel bedrijven moeite hebben om nieuwe mensen aan te trekken. Dat geldt ook voor Compaxo. Directeur Jeroen van der Post: “Het is de laatste jaren niet gemakkelijk om mensen enthousiast te krijgen voor een baan in de vleessector. Dat maakt het voor ons extra lastig om jong talent te werven, zeker in een markt waarin jongeren kunnen kiezen uit een breed aanbod van banen. Wij willen hen laten zien dat werken met vlees prachtig is, dat dit op een goede, diervriendelijke manier kan gebeuren en dat je bij ons bedrijf volop kansen hebt om jezelf te blijven ontwikkelen. Kortom: we willen nieuwe mensen vinden, binden en boeien.”

Samenwerking

Om de doelgroep te bereiken, werkt Compaxo nu samen met SVO. Deze vakopleider in food biedt voltijd mbo-opleidingen en een groot aantal bbl-opleidingen (deeltijd) op het gebied van food aan. “We gaan samen aan de slag om jonge mensen enthousiast te maken voor ons vak”, vertelt Van der Post. “SVO brengt ons onder de aandacht tijdens een grote beurs voor scholieren in december. Wij gaan gastlessen geven aan studenten van de voltijdopleidingen van SVO, we worden stagebedrijf en we verzorgen excursies naar ons bedrijf. Samen met SVO maken we flyers en daarmee gaan we onszelf presenteren bij uitzendbureaus. Met banners maken we reclame bij diverse scholen.”

Opleidingshuis

Nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo krijgen bovendien de kans om een mbo-opleiding bij SVO te volgen. Dat kunnen bbl-opleidingen op de mbo-niveaus 2, 3 en 4 zijn, zoals Productiemedewerker vleesbewerking en vleeswaren, Operator versindustrie en Productieleider. Bij deze opleidingen gaan medewerkers een dag in de week naar school en de rest van de tijd werken ze. “Medewerkers kunnen zelf aangeven in welke opleiding ze interesse hebben”, zegt Van der Post. “Dan bekijken we samen met SVO wat het beste bij hen past. Natuurlijk hebben wij als bedrijf veel baat bij goed opgeleide mensen, want dat komt de kwaliteit van hun werk alleen maar ten goede. Bovendien bieden we medewerkers zo kansen om zich verder te ontwikkelen en hopen we mensen aan ons te binden.”

SVO vakopleiding food

SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf. SVO helpt hen om het verschil te maken.

Compaxo

Familiebedrijf Compaxo viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum. Het bedrijf heeft een eigen slachthuis in Zevenaar en bij Compaxo Gouda BV worden vleesproducten verwerkt tot vleeswaren voor een groot aantal verschillende klanten. Elke week produceert het bedrijf 500.000 kilo aan vleeswaren, zowel dierlijke als plantaardige producten.   

Altijd op de hoogte blijven?