SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

Compaxo_samenwerking SVO persbericht

Foto: Compaxo

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

Momenteel zijn er in Nederland meer vacatures dan werkzoekenden, waardoor veel bedrijven moeite hebben om nieuwe mensen aan te trekken. Dat geldt ook voor Compaxo. Directeur Jeroen van der Post: “Het is de laatste jaren niet gemakkelijk om mensen enthousiast te krijgen voor een baan in de vleessector. Dat maakt het voor ons extra lastig om jong talent te werven, zeker in een markt waarin jongeren kunnen kiezen uit een breed aanbod van banen. Wij willen hen laten zien dat werken met vlees prachtig is, dat dit op een goede, diervriendelijke manier kan gebeuren en dat je bij ons bedrijf volop kansen hebt om jezelf te blijven ontwikkelen. Kortom: we willen nieuwe mensen vinden, binden en boeien.”

Samenwerking

Om de doelgroep te bereiken, werkt Compaxo nu samen met SVO. Deze vakopleider in food biedt voltijd mbo-opleidingen en een groot aantal bbl-opleidingen (deeltijd) op het gebied van food aan. “We gaan samen aan de slag om jonge mensen enthousiast te maken voor ons vak”, vertelt Van der Post. “SVO brengt ons onder de aandacht tijdens een grote beurs voor scholieren in december. Wij gaan gastlessen geven aan studenten van de voltijdopleidingen van SVO, we worden stagebedrijf en we verzorgen excursies naar ons bedrijf. Samen met SVO maken we flyers en daarmee gaan we onszelf presenteren bij uitzendbureaus. Met banners maken we reclame bij diverse scholen.”

Opleidingshuis

Nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo krijgen bovendien de kans om een mbo-opleiding bij SVO te volgen. Dat kunnen bbl-opleidingen op de mbo-niveaus 2, 3 en 4 zijn, zoals Productiemedewerker vleesbewerking en vleeswaren, Operator versindustrie en Productieleider. Bij deze opleidingen gaan medewerkers een dag in de week naar school en de rest van de tijd werken ze. “Medewerkers kunnen zelf aangeven in welke opleiding ze interesse hebben”, zegt Van der Post. “Dan bekijken we samen met SVO wat het beste bij hen past. Natuurlijk hebben wij als bedrijf veel baat bij goed opgeleide mensen, want dat komt de kwaliteit van hun werk alleen maar ten goede. Bovendien bieden we medewerkers zo kansen om zich verder te ontwikkelen en hopen we mensen aan ons te binden.”

SVO vakopleiding food

SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf. SVO helpt hen om het verschil te maken.

Compaxo

Familiebedrijf Compaxo viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum. Het bedrijf heeft een eigen slachthuis in Zevenaar en bij Compaxo Gouda BV worden vleesproducten verwerkt tot vleeswaren voor een groot aantal verschillende klanten. Elke week produceert het bedrijf 500.000 kilo aan vleeswaren, zowel dierlijke als plantaardige producten.   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Op Internationale Grüne Woche in Berlijn presenteert Vion een monitoringstool met slimme cameratechniek om de interactie tussen mens en dier op slachterijen te observeren. De tool is voorzien van Artificial Intelligence (AI). De camera's nemen onafgebroken alle beelden op en de software analyseert deze.

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.