Super de Boer zwicht voor Wakker Dier

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM – Super de Boer is gezwicht voor de druk van Wakker Dier. SdB hing een kort geding boven het hoofd wegens misleidende reclame voor varkensvlees.

AMSTERDAM – Super de Boer is gezwicht voor de druk van Wakker Dier. De supermarktketen hing een kort geding boven het hoofd wegens misleidende reclame voor varkensvlees.

Wakker Dier heeft de rechtszaak afgeblazen nu SdB heeft beloofd niet alleen te rectificeren, maar ook extra aandacht te besteden aan de promotie van biologisch diervriendelijker varkensvlees en vegetarische producten.

Super de Boer erkent dat de reclame in haar blad ‘Lekker Leven’ een te rooskleurig beeld schetste over ‘gewoon’ varkensvlees.

Afspraken
Nadat Wakker Dier een kort geding had aangespannen zwichtte Super de Boer.

Afgesproken werd:
- Een paginagrote rectificatie op bladzijde twee in het maartnummer van ‘Lekker Leven’

- Enkele pagina’s promotie van ScharrelPlus-eieren en biologisch rundvlees in het maartnummer van ‘Lekker Leven’ in het kader van een bioweek met winkelpromoties.

- Vier volle pagina’s in ‘Lekker Leven’ april met promotie van biologisch varkensvlees en vegetarische producten in combinatie met informatie over de welzijnsverschillen tussen biologisch en gangbaar vlees.

Lees ook:
Wakker Dier zet vleesgeding door (12 februari 2010)
'Super de Boer liegt over varkensvlees' (8 februari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Super de Boer
Alle berichten over Wakker Dier
Alle berichten over kort gedingen

Altijd op de hoogte blijven?