Succesvolle editie Week van de Slager

13 april 2022 Redactie Vleesmagazine
Gastles Slagerij de Wit (foto: KNS)

De organisatie kijkt terug op een succesvolle achtste editie van de Week van de Slager. Van 4 tot en met 9 april 2022 stond het werken in de ambachtelijke slagerij centraal. In de klas, in de winkels en online.

Marian Lemsom, directeur KNS en bestuurslid van initiatiefnemer Sovvb: “Wij zijn trots op de positieve uitkomst van de Week van de Slager. Nederlanders hebben gezien hoe veelzijdig, culinair en creatief het werk van de ambachtelijke slager is. Dankzij de inzet van veel slagers in het land die workshops hebben georganiseerd of op een andere manier een bijdrage hebben geleverd.”

Polls

Tijdens de Week van de Slager gaf Nederland zijn of haar mening over de slagerij in verschillende polls. Op de stelling van het NOS Jeugdjournaal ‘Slager lijkt me een leuk beroep’ antwoordde 14,3 procent met Ja. TwittpollNL peilde ook hoe de Nederlander denkt over de slagerij en het slagersvak. Bijna de helft van de ondervraagden koopt zijn vlees het liefst bij de slager. Ruim 20  procent van de deelnemers wil bij de slager werken. Dat is goed nieuws, er zijn veel vacatures, het slagersvak heeft toekomst.

In de klas

Ambachtelijke slagers verzorgden tientallen gastlessen voor het basisonderwijs en voor VMBO-scholingsevenementen. Zo konden leerlingen persoonlijk kennis maken met het ambachtelijke slagersvak.

Online Festival

In het online Festival van de Slager hebben duizenden bezoekers kennis gemaakt met de wereld van food en de ambachtelijke slager. Er zijn onder andere filmpjes, interviews, gastlessen, een pubquiz, podcasts en recepten te vinden. Online blijft het Festival nog het hele jaar te bezoeken.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?