Succesvolle crowdfunding voor slager Van der Horst

12 augustus 2015 Vleesmagazine

Slechts in één uur tijd haalt franchisenemer Wout van der Horst van Gelderblom Slagerij en Partij Service via crowdfunding €75.000 op. De lening wordt aangewend ten behoeve van investeringen in zijn nieuwe slagerij en het werkkapitaal.

Via collincrowdfund haalde slager Wout van der Horst in een uur tijd de benodigde €75.000 op. Om zijn nieuwe winkel te financieren had de slager in totaal €225.000 nodig, €150.000 werd al door derden verstrekt via een lening. Het overige geld haalde de slager binnen een uur op via crowdfunding door 71 investeerders.

Overdragen

De nieuwe winkel is gevestigd in het winkelcentrum Hoogambacht in de wijk De Volgerlanden in Hendrik Ido Ambacht, waar veel verschillende winkels en diverse horecagelegenheden te vinden zijn. Van der Horst wil in de toekomst zijn onderneming overdragen aan zijn dochter Alexandra, die ook passie heeft voor het slagersvak.

Crowdfunding

Een (startende) ondernemer kan geld genereren via crowdfunding in plaats van een lening bij de bank. Om kapitaal te verkrijgen kunnen ondernemers hun concept aanbieden via verschillende crowdfuning-platforms op internet. Iedereen die wil kan met een (klein) bedrag investeren in het project. Zo kunnen meerdere investeerders ervoor zorgen dat al het gevraagde geld bijeen komt en het project gerealiseerd kan worden. De investeerders krijgen het geld terug betaald met rente.

crowdfunding-300x199 Foto Twitter

Altijd op de hoogte blijven?